Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Що за хора сме избрали!?

11.06.2012 · Posted in Новини, Образование

Споделено – Що за хора сме избрали!?

 Бях на заседание на една комисия и участвах в едно цяло заседание на ОбС – Видин. Мислех си, че съветниците се явяват подготвени за всяко заседание, че познават законите и приетите от тях поднормативни актове, че те са хората, които ще отстояват интересите на гражданите. Голямо разочарование получих от това как и какво обсъждат, колко са компетентни и как гласуват една част от тях. Поисках да изразя становище, но председателят на ОбС се помъчи да не мога да изразя всичко, въпреки че не бяха изтекли трите минути и да политизира проблема. При гласуването за временна отмяна на „синя зона” само 11 бяха „за” – двама от БСП и 9 от ГЕРБ. Другите – „против” и „въздържали се”, въпреки че в кулоарите изразяваха пред мен, че решението за „синята зона” трябва да се ремонтира. Лошото е, че чак накрая разбрах и се уверих, че една част от общинските съветници са в пряка зависимост от местната власт (на кой сина, на кой внука, на кой бащата, на кой жената са назначили на работа) и гласуват дирижирано. Разбрах, че има достойни хора, независимо от партийната им принадлежност и хора с лично его и лични интереси.

Крайно време е да се разбере, кой е кой, кой е за интересите на гражданите и кой е да си вземе заплатката и още нещо друго. Докога те ще баламосват гражданството.

Ето в свое писмо „Титан-АС” питат защо продължава практиката в техни контейнери да се изхвърлят болнични и биологични отпадъци, което е абсолютно забранено. Никой, ама никой от общинските съветници не постави този въпрос, макар че всички имат това писмо. Ако избухне една зараза, кой ще е виновен, къде е гражданската ви позиция другари и господа общински съветници. Време е ние гражданите да се вземем в ръце и да заставим една част от „избраниците” да се съобразят с нас, със социално-икономическите условия в община Видин и да заработят за тези, които са ги избрали, а не за своите лични интереси и его.

04.11.2012г.                                                                        Пламен Станкулов

гр.Видин


2 Responses to “Що за хора сме избрали!?”

  1. theking казва:

    Г-н Станкулолов, вие в БСП ще излезете ли някога с ясна и официална позиция за отношението ви към кмета и вашите представители в ОбС?!
    Или ще го увъртате още три години, до края на мандата, /както направиха ГЕРБ спрямо Видов/, и ще чакате въпросните кмет и председател на ОбС да се усерат до ушите и нещата да станат непоправими?

  2. LEVSKI казва:

    ”къде е гражданската ви позиция другари и господа общински съветници.”- Този въпрос към каламутника общински дудук Момчил Станков и другия предал партията си Павел Паунов.Все пак Директора е техен кадровик,добавете и Генади Велков……….

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.