Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

ШЕРИФЪТ: епизод 6 – Възкръсването

07.28.2014 · Posted in Без категория

Герго Гергов

През лятото на 2014 година, на видинското феодално царство направо му се разгониха презимето и фамилията. Местният шериф Дон Гринго Гергов, уж се мислеше за безсмъртен, ама взе да го лови шубето и дори не смееше да язди на воля своя мустанг, кръстен BMW x6.

Градът тънеше в мизерия и епохална разруха. Милиони кръвожадни комари му изпиваха кръвчицата, фирми го съдеха на поразия, разкопаните улици зееха зловещо, а рововете се пълнеха с радиоактивна мръсна дъждовна вода.

Когато не валеше, слънцето изпържваше пилешките мозъци на градските идиоти и общинари, а видинското феодално царство се превръщаше в психиатрично гето на оцъклени зомбита.

Топ-репортерката Баба Пръвка (79 години) усети, че вече за нея няма мръвка, продаде си къщичката (на пачи крак) и забегна при сина си в степите на щат Монтана, да харчат хилядарките, спечелени с медийно минетстване от Дон Гринго Гергов.

Бездомни глутници крастави песове се клецаха групово на площада, а в детските градини един бонбон „тик-так” се търгуваше за 99 $ без ДДС.

На площада се млатеха денонощно дивашки хора и кючеци в три такта, за радост на 10 душевноболни и няколко дузини мангали-мутри, голи до кръста, с огромни шкембета и ланци от бакър.

Сигурно се питате какво се случи с най-главния герой в сериала „Шерифът” – ментора Дон Пацо Градешки?

Черни облаци се струпаха и над неговата блондинска глава. Една стара каубойска телевизия, кръстила се Нова за заблуда, изпрати свой „ловец на корумпирани глави”, да рови около имането на Дон Пацо. Ловецът Иванов дори извади метър и взе да мери прерийното пространство около оня Кът, кръстен Летен с гранясалото олио и бълхите.

Волният ездач В. Иванов беше прекалено високо препятствие дори за кръвожадните главорези-идиоти на Дон Пацо – Тонко Скалата и Любо Гешака. Те знаеха, че този с микрофона е произведен в елитно ченге и не могат да го барнат, дори с една мотика за кунг-фу по видински.

Всъщност излъченото видео по Телевизия Нова в последствие беше съкратено и цензурирано от съображения за етичност. В оригинал то звучеше ето така:

В.И.: – Доктор Летка Учителката, ваша майка ли е, Дон Пацо?

Дон Пацо: – Тава си е моа работа! Друг въпрос!

В.И.: – И все пак ваша майка ли е? Тя ли ви е родила?

Дон Пацо: – Мене ме е родила Партията, след секс с Леонид Брежнев! Друг въпрос!

В.И.: – Вие ли, като Ментор и Сив Кардинал на Дон Гринго Гергов, подписахте договор с Доня Летка, за наем от 15 стотинки на година за каубойския бар „Летен кът”?

Дон Пацо: – Я не знам да пишем, бе бурсук! Мене ме подписва Партията и Тонко с палец. Друг въпрос!

В.И.: – Вас ли ви охранява Четвъртата Планета от Слънчевата система?

Дон Пацо: – Мене си ма охранява Тонко, а я него го охранвам! Не моо та разберЪ! Друг въпрос!

В.И.: – Защо едно яйце в детска градина във видинското феодално царство, струва колкото 7 килограма черен хайвер?

Дон Пацо: – Оти я ги снасям тия ейца, бе! У Градец си има полог. А Дон Гринго Гергов ги мъти. Друг въпрос!

В.И.: – Защо използвате общински крепостни селяни, за да ви копаят басейн в двореца?

Дон Пацо: – Оти тава е нареждане на Партията. Тава ми завеща Цола Драгойчева, кога й поднесох букет от алени макове на Бузлуджа преди да почне да се напикава! Друг въпрос!

В.И.: – Какво е воден цикъл?

Дон Пацо: – Ба ли го? Сигурно е Нептун в мензис? Друг въпрос!

В.И.: – Вие какъв сте точно? Другар, дон или див селянин?

Дон Пацо: – Я съм си Я! Друг въпрос!

В.И.: – Какво харесвате в Шерифът Дон Гринго Гергов?

Дон Пацо: – Епааааа! Левата веждЪ! Друг въпрос!

 (следва продължение)


One Response to “ШЕРИФЪТ: епизод 6 – Възкръсването”

  1. LEVSKI казва:

    Не зная кой го е писал,но е едно към едно.Браво на автора!Въпросните ретро мутри Гешев кьоравия и Тонко тъпия са за затвора.Гешев е стар рецидивист.Гринго ще хапне дървото с толкоз много кражби.Общинските съветни да го свалят от този пост.Идват избори,та уважаеми съветници ще го духате ми мирише! Ваша Вяра Николова.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.