Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

ШЕРИФЪТ: епизод 5 – „Един финал за Бежанците, Купата на Шерифа и краят на едно шерифство”

11.04.2013 · Posted in Виртуален сериал

(продължава от Епизод 4)

Планът на Дон Чичилийо беше леко отчаян, но доста лукав. За да не го вземе Старшина Бареков в казармата, той реши да се слее с бежанците и да се покрие при тях, докато всичко отшуми. За първи път, Шерифът реши да действа зад гърба на своя ментор Дон Пацо. Един вид беше готов да го предаде, както преди две години предаде своя „създател” Дон Мимо.

Дон Чичилийо се размечта и за бъдещето. Повлечен от бежанската вълна щеше да се добере до любимата му Испания, а от там чрез връзките на Зинедин Зидан, да се прехвърли в Америка, да се ожени за Мадона и след няколко години, тихо да се завърне в Родината, като Гълъбин Боевски Ескобаров.

Но както винаги се случва в заплетените криминални саги, телефона на Дон Чичилийо иззвъня и той чу познатия глас на Дон Пацо:

- Чичилски, отбой! Намерих парици за празника на шерифството! Ще залъжем тези абдалЕ с културно развлекателна програмЪ! Ще им дадеме малко яденйе и пийене, и готово! Че обявим и състезания по екзибиции за „Купата на Шерифа”. Че прайм трикольор от плод и зеленчук. Че готвим у „юнашки тиган”. Че има ора, ръченици, а като падне мъглЪтЪ, че им пущим малко битници с китаре, да се радват по-младите пенсионерЕ. К’во ше каеш? А? Къде си бе, Крпел?!?!?!?!?

Дон Чичилийо нямаше как да отговори. Предварително беше усукал около врата си, кабела на ТВВ. А след последните думи на Дон Пацо просто се метна през балкона и увисна с изплезен език. Беше му дошло до гуша да се прави на Шериф, подобно на Сандокан, на който му писна да пише глупости за селски идиоти …

THE END


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.