Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

ШЕРИФЪТ Епизод 4 – „Старшина Бареков”

09.26.2013 · Posted in Виртуален сериал

ШЕРИФЪТ  Епизод 4 – „Старшина Бареков”В нощта след концерта-сеир на Старшина Дон Бареков, местният шериф Дон Чичилийо не спа добре. Будеше се през половин час, облян в ледена пот и бълнуваше несвързани неща. Точно в 03 часа и 15 минути, когато излизат всички таласъми и караконджоли, видинският Войвода не издържа и набра номера на своя Мозък – Дон Пацо.

- Дон Пацо, извинявай, че те будя, ама съм силно притеснен и сънувам кошмари! – занарежда Дон Чичилийо.

- Абе, Чичилски, на тебе козЪ ти е изпасла мозъкЪ! Ка, моо да мЪ чекнеш посреди нощите? – изръмжа Дон Пацо видимо раздразнен от нахалството на своя послушник.

- Съжалявам, но имах видение, че Шерифството ни е в опасност! Ами ако Старшина Бареков уреди да ни вземат запас, като върне казармата? Кой ще контролира нашата златна мина Видин? Оня Петров това и чака. Ще се разтича, ще ми вземе новата кола „Шестица” и за норматив ще я продаде на някой румънец от Калафат.

- Не бой се бе, Крпел! Ще скриеме колата у Градец! Че й сложиме емблема от „Жигула” и никой нема да е познае!

- Ами, ако оня другия военен, поручик Дон Влад Тошийо с цветната прическа, завземе властта и се провъзгласи за Шериф? Загиваме тогава!

- Па, ти думам! Нема се гипсираш! Нинджата Вартански му е набрал лошо и че го чегари скоро време Тошийото! А, да спиме, че тамън сънувах, как с Дон Станишев пееме „Десятый Наш Десантный Батальон” на Бузлуджата, а Мишо Шамара ни приглася „Гимнастички Комунистички”!

- Ох, стана ми по-леко! Ти си моята опора, Дон Пацо! – разчувства се Дон Чичилийо. – Лека нощ!

Половин час по-късно обаче, телефонът на Дон Пацо отново иззвъня с мелодията от „На всеки километър”.

-  Абе, мъжки, ти ме разкина таа нощ, бе! Тресни две ракии и стига дрънча по тоо жеесем, че го треснем у стенЪтЪ!

- Дон Пацо, прости ми, ама сега прегледах нещата в Интернет. Старшина Бареков, сериозно мобилизира младо и старо, да прави армия и май се кани да напада Европейския Съюз по мост „Нова Европа”, дето свързва Антимово и Калафат.

- Ебаго! И кво прайме нийе? Тоо пловдивски Дудук че ни наръгЪ да млатиме на фронта разни црни белгийци у Брюксел. Требе да се скатаем некъде?

- Да избягаме, като Братя Галеви! – предложи в миг Шерифът на Видин.

- Я нема да бегам нигде, като ония тулупе! – сряза го Дон Пацо. – Друго че средиме с тебе! Че се покриеме у Градец, а ти събуди Пръвка по червения телефон с шайбата и дай инструкции! Кажи й да пише, че сме избегале, кЪто Братя Грим по Бермуди!

– Не Братя Грим, а Братя Галеви! И не по Бермуди, а на Бермудите! – поправи плахо своя Ментор, стреснатият видински Шериф.

На секундата Дон Чичилийо, започна да звъни по тайния червен телефон за бедствия, преврати и далавери на Доня Пръвка от „Стандарт”. Телефонът с шайба, обаче звънеше, като църковна камбана и 80 годишната старица, след като го чу след 30-тото позвъняване, седна в леглото, прекръсти се и зачака да я посрещнат Ангелите. Те не се появиха, но тя чул гласа Господен, разбирай – Шерифски:

-         Пресвета Доня, пиши за „Стандарт” стенограма!

- Ааааа, вече ми правиха кардиограма! – заобяснява се придворната шерифска списвачка.

- Викам да пишеш, че сме изчезнали, като Братя Галеви на Бермудите!

- Каквоооо? Мамалеви ги хванали лудите? – недоумяваше глухата Пръвка.

– Не бе, аз и Дон Пацо, ще се покрием от Старшина Бареков, да не ни взима в казармата!

- Изобщо не съм чула Алармата! – паникьоса се бабката.

- Айде, лягай си бабо, няма да се разбереме! – отказа се Шерифът.

– Чуваш ме слабо и искаш да се бодеме ли?

- Не бе, пиши там каквото знаеш!

– Не мога да усетя, на какво ухаеш! – зафантазира Пръвка и връзката прекъсна.

Дон Чичилийо затвори ядосан телефона и започна трескаво да си събира багажа. Черни облаци надвиснаха над шерифската му значка с лика на Георги Димитров по прякор „Подпалвачът”. И в този миг го осени гениална идея …

……. СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ …….

Автор: Сандокан


3 Responses to “ШЕРИФЪТ Епизод 4 – „Старшина Бареков””

  1. NPNB казва:

    Да ви кажа честно по-смешно, очаквах да е!

  2. LEVSKI казва:

    Тия двамата като са го прочели са полудели.Дори някои са го раздали на общинските съветници :) :) :) Селянина от Чичил и градецкия пуяк с пезевенските мустаки.Тия двамата си боядисван косите,бахти ненормалитетите!Супер е написано,признавам автора.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.