Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

ШЕРИФЪТ Епизод 3 – „Зинедин Зидан”

09.18.2013 · Posted in Виртуален сериал

ШЕРИФЪТЕсента връхлетя от раз видинското царство на прочутия шериф Дон Чичилийо. Бури и ледени дъждове, взеха да саботират неговата мисия, озаглавена „Тук ще замирише на асфалт!”. Анелия, Алисия и Галена, бяха ошушкали шерифския бюджет с дивото си караоке на запис и царството започна да изпада в типичната си апатия. Но неуморимият шериф не можеше да седи с ръце на кобура и за хиляден път набра своя Ментор Дон Пацо.

- Дон Пацо, днес какво ми се прави? – започна Дон Чичилийо.
- Рита ти се мач, бе Кърпел! – лукаво се заостроуми Дон Пацо.
- Не искам мач! Всеки път, като ходим да досаждаме на тренировките на „Бдин” с тебе и после оня Джулай Петров, пише, че копираме Бойко Борисов. Откакто прерязах лентата на градския кенеф ме е почнал този простак!
- Аз викам, тоо досадник, да го екстрадираме у Испания при сестра му и да са не врща тука!
- Абе, Дон Пацо, а защо не идем ние с теб до Испания! Ще си купя нови джанти за колата, червени, като цвета на партията, дето ме избра на майтап за Шериф. А и ще гледаме Реал – Барселона с шерифски пари. А?
- Епа, я съм ЗА, ама требе и шерифския съвет да го гласува тава!
- Чакай да звънна на Баба Пръвка, да подготви нещата в „СтандартЪ” и пак ще се чуем, брато!

Една минута по-късно:
- Алооооо, търся Пръвка, парола „Мръвка”, Шерифът се обажда? – властно заговори Дон Чичилийо.
- К’ва дъвка? Кога се захлажда? – изпадна в паника 80 годишната топ-журналистка.
- Пръвке, Дон Чичилийо съм! Сложи си слуховия апарат!
- Кой депутат се е задавил с домат? – стенеше бабето в слушалката.

На Шерифът му писна и прекъсна връзката. После незабавно се обади на подчинените си от отдел „пАнаир” и нареди свикване на спешна комисия. На нея, под одобрителния поглед на Дон Пацо, Шерифът изнесе следната реч:
- Другарки и другари, ще ви изложа гениалния си план за развитие на видинското царство през тази есен. Свързах се с моя съученик и голям приятел Зинедин Зидан и той ми обеща да премести детско-юношеската школа на Реал Мадрид във Видин. Знаете, сега, като асфалтирах улиците, тук условията са много по-добри за малките футболисти, отколкото в мизерния Мадрид. За целта обаче, трябва да гласувате, аз и Дон Пацо да отидем на място в Мадрид, за да договорим нещата и да подпишем договор. Предлагам визитата ни да е точно в деня на дербито Реал Мадрид – Барселона. Съвсем случайно го предлагам. Някой да възразява? Няма! Приема се! Кой вдига ръка там в дъното? Я охраната да го разкара този навлек! Какво? Ааааа, пазел си се от комар! Добре, приема се! Благодаря ви за вниманието, давам думата на Дон Пацо.

Дон Пацо стана важно от мястото си, засука мустак и весело заяви:
- Нема да са плашите! Тук че стане, ебем ти екзибицията! Има да ритаме мач с оня Заебин … прадон, Зинедин Зидан, та че ни са откинат джонгълете! Аре, честит 9-ти септември и да одиме на паметника да подносиме малко вЕнци!

Последваха бурни аплодисменти и възгласи „Донове, юнаци”!


One Response to “ШЕРИФЪТ Епизод 3 – „Зинедин Зидан””

  1. LEVSKI казва:

    Ха,ха,ха,ха,Евалла на автора.След Мадона, Дона ще докара и ЗаеБин ли бре? :) :) :) ,ало психиатрията да се намеси веднага!Доне(малкия) и на ръст и на годинки,някой твой довереник те пържи с тази информация.Разбишкай малко от кърпелите около тебе бре.Само пиявици и доносници си събрал около в таа общинка бедна.ама ти забогатя внезапно със тоа джип,където си го взел със ”счупен” двигател :) :) :) .Що се бъзикаш с ората.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.