Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Университет във Видин – какво стана

02.16.2011 · Posted in Образование

Какво стана с университета? Ще го има ли? Говори се че есентта на 2011г. щяло да има някакво развитие но какво е това развитие, а уж предишната власт пречила за университета а ето сега Министъра на образованието е от този край , от тази политическа партия но все още няма развитие. Ще разбере ли някой, че това най-бързо ще съживи Видин и областта. Перник и Вършец имат вече университети …. представете си Вършец с няколко хиляди студенти …. а сега си представете Видин даааа спираме да си представяме :) на кого му дреме. Всяка година 1500 човека напускат Видин, 500 човека умират и 1000 ученика стават студенти и изчезват от северозападна България – това са думите на кмета на град Видин.
Да демографския срив във нашата област е 69% и се увеличава и на всичкото отгоре жителите на град Видин са 54 879 и едва ли ще се промени цифрата след сегашното преброяване.
Къде са тия хора ? 55000 човека , емигранти, студенти и тн и реалните хора във Видин едва ли са повече от 15000 със ромската махала но заради субсидиите сме 55000 ….


One Response to “Университет във Видин – какво стана”

  1. juliq_3 казва:

    Vsi4ki obe6tavat no sled tova vseki se darpa i nikoi ni6to ne pravi,no qvno pove4eto hora sa sviknali ve4e s tova.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.