Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Случи се!

03.21.2011 · Posted in Новини
Организира се гражданско протестно шествие „Да спрем унищожаването на Видин!

Организира се гражданско протестно шествие „Да спрем унищожаването на Видин!

* Организира се гражданско протестно шествие „Да спрем унищожаването на Видин!

*„Протестираме срещу местната и централната власт!”, заявяват организаторите, според които е бедствие да ни управляват по такъв начин

Управниците трябва да бъдат жилени от нас. Тогава ще направят и дадат много неща. Иначе са лениви”. Това заявява Павел Михайлов, член на гражданската инициатива„ЗА СПАСЕНИЕ И ВЪЗРАЖДАНЕ НА ВИДИН”. Вчера на пресконференция той заяви: „Нямаме никакви властови и партийни намерения.
Ние сме свободно организирани граждани, обединени за възраждането на Видин. Затова организираме шествие с автомобили и мирен протест, какъвто ни дава право законът. Протестът ни е против политиката на управление, довело до това състояние на нашия град.
Призоваваме всички видинлии да не остават безразлични и да подкрепят лично протеста – Видин го заслужава!”
Ето какво още заяви Михайлов:
Гледаме, слушаме, четем по медиите за страхотното цунами в Япония, за гражданската война в Либия. И се питаме: „Господи, какво става в нашия град: цунами ли ни удари, бомбардировки ли изкопаха улиците ни?! Не, но бедствието е да ни управляват по такъв начин!!”.
Вече не искаме само да говорим. Искаме да действаме. Няма от какво да се страхуваме – всичко лошо вече ни
е постигнало в този град: всички обедняваме, младите бягат, старите умират! Но съдбата ни е в собствените ни ръце. Длъжни сме да протестираме!! Ние не се примиряваме, ние имаме дух, ние ще се борим за себе си!!!
Господа управници, ние сме ви избрали, ние искаме отчет за стореното от вас. Намеренията ни са искрени, честни и много сериозни – приемете ги като такива. Вслушайте се в гласа на народа си, иначе ще бъдете губещи! Защото глас народен – глас божий.
Господ да благослови Видин и чадата ни!”
Всичко започна от фейсбук. Видинлии не само заговориха колко е станал скапан градът им –те го говорят
по кръчмите отдавна, но и решиха да спрат разсипията, която правят управляващите.
За първи път след 20 години Видин има гражданска активност! За първи път от 20 години гражданите показват на управниците си кой е важният. За първи път има единомислие:
Управляващите забравиха за какво сме ги избрали, трябва им остен!” Браво! Показахме на България, че тук все още живеят хора, не овце!
Браво на тези хора! Те демонстрират, че повече няма да се примирят с толкова безхаберие, че искат да се сложи край на толкова съсипия. Похвално е и че започват символично в първите дни на пролетта, защото искат нов живот.

в.НИЕ брой 21 – 17 20 март 2011


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.