Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Синята зона оцеля

10.29.2012 · Posted in Без категория

Както се и предполагаше общинския съвет остави синята зона …. да го духат видинчаните и техните мнения важното е че сульо и пульо от близките и далечни села са станали общински съветници и взимат по 130лв заплата и се вживяват като ГОЛЕМОТО ДОБРО УТРО   …  някои от тях нямат коли :) някои не са и имали … за това искат синя зона и им е добре щото те цял живот са били пешеходци и стопаджии …. интересен случай е в партия ГЕРБ и доскорошния колекционер на хартия втори шанс г-н Росен Живков от ЗИГ-ЗАГ РИВЪР (село Крива бара монтанско) той е вносител за отпадане на синята зона а сега гласува да остане синята зона :) )) и ще се запитате що ? защото кмета е взел сина му да работи в общината …. които са гласували за общинските съветници и кмета и председателя на общинския съвет сега си плащайте като сте бизнесмени а от нова година на там синята зона се разширява и на широка и там ще плащате и пред синия лед и къде ли не :) плащайте :)  лев на час ви е малко сега някой да внесе по 10 лева на час за да ви дойде акъла и да направите един протест с пред общината с 1 тон яйца и да се види че обикновения гражданин е по-важен от колкото кмета или общинския съветник …

АЗ НЕ ПЛАЩАМ СИНЯ ЗОНА  … и спирам на всякъде и не плащам.

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ЗАДЪЛЖИ ДА ПЛАЩАТЕ СИНЯ ЗОНА.

КАТ ИЛИ КОЙТО И ДА Е НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПИШЕ АКТ ЗА ТОВА ЧЕ НЕ СТЕ СИ ПЛАТИЛИ И ТИЯ С БИЛЕТЧЕТАТА НЯМА КАК ДА ВИ ВЗЕМАТ ПАРИ.  СПАЗВАЙТЕ ЗАКОНА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА И НЯМА КАК ДА ВИ ПИШАТ АКТ … КАТО НЯМА ЗНАК ЗАБРАНЕНО ПАРКИРАНЕ ПОЛИЦАЙТЕ НИЩО НЕ МОГАТ ДА ВИ НАПРАВЯТ

а след 10 15 дни като излезе сесията в текстов формат  в сайта на общината ще пусна и имената кой как е гласувал за да се знае …

и да не забравя :) герго я кажи коя жена след сесията те е дърпала за вратовръзката и е щяла да те бие а ти си гледал като изтръпнал :) )))))) аз като казвах че ти си играл балет едно време а не футбол бях прав :) ))

ако не ви харесва написано по горе не го четете


5 Responses to “Синята зона оцеля”

 1. LEVSKI казва:

  Росенчо от Крива бара е най гоУемия сеЯнин.Добавете и Ангел Нинов продал се на БСП.

 2. LEVSKI казва:

  Забравих и вечният духач Цецко Иванов,изперколясал адвокат и натегач гласещ се за синята зона,като поставач на скоби :(

 3. theking казва:

  Като човек следял дълго време отвътре работата в общината и общинския съвет мога да кажа, че общинските съветници са много лесно купувани. Ама без изключение! Кой с маса на пазара, кой с назначаване на роднини в администрацията, кой с липса на контрол върху заведението му в парка ;-) и т.н.

 4. plamen_vd казва:

  Становище за „синята зона”

  Аз съм един от гражданите, който открито и ясно заявяват, че е против въвеждането на кратковременното платено паркиране (за кратко наречено „синя зона”) в гр.Видин. Моите аргументи са множество, докато г-н кмета в предложението за въвеждане на синя зона има само един мотив. А именно подобряване движението по улиците. Това е несериозно, защото движението по улиците е регламентирано в ЗДвП и Правилника и следва само да се спазва и контролира. Затова си има органи. Лансира и тезата, че така ще се накарат хората с лъскавите возила да си плащат. Това звучи популистки и тоталитарно. Понеже те имат по-висок стандарт на живот, да ги накажем. Добре, ама защо наказваме и бедните хора и защо създаваме привилегии за други. Ето и моите аргументи:
  1. Голямо струпване на леки и товарни автомобили, които да създават проблеми и хаос в движението във Видин няма. Освен това обезлюдяването на Видин едва ли е предпоставка за такава ситуация.
  2. Синя зона се въвежда там, където има силно развит градски транспорт, за да стимулира гражданите да го ползват при придвижването най-вече до работните места. Видин няма такъв.
  3. Стана вече ясно, че с въвеждането на синята зона, ние, гражданите поемаме социалната тежест на проблемите на общинския бюджет. Хиляда паркоместа по 1лв. на час – 1000лв. Бол-пара. По 8 час х 22 дни х 12 месеца или 244 000лв. Звучи добре, но трябва да има и изпълнение, но то няма да се състои.
  4. Голяма част от гражданите са принудени да ползват автомобила си за да се придвижат до работното място, да решават свои проблеми и въвеждането на такса 1лв. за час е необосновано висока за един град с най-ниска месечна средна заплата от 462лв. Къде е обосновката на цената и на времето за кратковременно паркиране? Питам.
  5. Досега имаше изградени платени общински паркинги и е необяснимо защо те се включват механично в синя зона. Видин днес е без паркинг.
  6. Платено кратковременно паркиране още в първите си дни създаде повече проблеми, отколкото да решава. На голяма част от вас изпратих снимков материал по този повод. Автомобилите превзеха тротоарите, алеи и зелени площи. Другите улици и междублокови пространства се задръстиха.
  7. Синя зона обхваща не само ЦГЧ. Включва и улици от II и III зона на града.
  8. Самото практическо изпълнение на „синя зона” е в грубо нарушение на Закона и Правилника за ДП. Също съм ви изпратил снимков материал. До ден днешен нарушенията не са отстранени.
  9. Самата Наредба за организация на движението в раздел втори – режим на кратковременно паркиране е в противоречия със ЗДвП, а наредбата е поднормативен акт.
  10. Същото се отнася и за раздел четвърти – режим на привилегировано паркиране на МПС. Нито конституцията, нито които и да е закон не дават и не създават привилегии за който и да е. Ние сме граждани с равни права. Чл. 49, т.3 дава привилегия на всички вас които сте избрани в ОбС и общината. Тук отварям скоба – това е прието от по-предишния ОбС и вероятно част от вас да не знаят за тази привилегия.
  11. Привилегии за „синя зона” се предоставят необосновано на някои институции – областна управа, полиция, съд, банка. Няма такова понятие „служебен паркинг”. Има „служебен абонамент” и той се заплаща. Защо те няма да плащат, а ние другите ще плащаме.
  12. Трите минути, които ми се предоставят са недостатъчни да обоснова всички свои аргументи. Законите ми позволяват това да направя в друга институция и ще го направя.
  Накрая ще ви помоля всички за едно толерантно отношение към тези, които имат друго мнение и становище. Тук няма място за лични нападки, его и още повече на инат да се въведе на всяка цена синя зона, още повече и спускане на гуми. Вие сте избрани от нас гражданите и вярвам, че ще се вслушате във всяко едно мнение и препоръка. Считам, че най-целесъобразно и правилно ще бъде да се върнем към по-раншното състояние – платено и с пропуски движение и паркиране на МПС в ЦГЧ от бившата пицария „Наполи” до МОЛ – Видин.

  Пламен Станкулов

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.