Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Отлага се ремонтът на входния надлез на Видин

04.26.2011 · Posted in Новини

Отлага се ремонтът на входния надлез на Видин

Отлага се ремонтът на входния надлез на Видин

Фирмата, която преди четири години спечели обществената поръчка за ремонт и реконструкция на входния надлез на Видин, е прибрала аванс от 850 хил. лв. и е избягала. Заради неспазените ангажименти на пътното съоръжение няма да бъде направен основен ремонт.

Още през 2008 г. общинската администрация на Видин изготвя проект за основен ремонт и реконструкция на входния надлез на града. Предложението е одобрено и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и държавата отпуска за него 2,4 млн. лв.

След обществена поръчка е избран и изпълнител, който получава авансово 850 хил. лв. Средствата са преведени на фирмата преди началото на строително-ремонтните работи.

Кметът на града Румен Видов разказва, че изпълнителят наела подизпълнител и част от ремонта започнал. Парите към подизпълнителя обаче секнали, а с тях и реконструкцията на надлеза. Видов твърди, че самата фирма изпълнител не е имала желание да продължи строежа. По думите му свършената работа е за доста по-малко от платените 850 хил. лв.

Сега община Видин е подготвила нов проект на стойност 1,7 млн. лв. Обществаната поръчка е обявена още в началото на годината и скоро трябва да бъде избран нов изпълнител. Тъй като бюджетът за основен ремонт е по-малък, няма да се прави укрепване на пътното съоръжение, а ще бъде положен единствено нов асфалт.

tv7.bg


One Response to “Отлага се ремонтът на входния надлез на Видин”

  1. gergana казва:

    за 1,7 млн.лв. целият булеварт ли ще асфалтират,че само за надлеза ми се виждат малко множко!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.