Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Община Видин отбеляза 138 години от гибелта на Левски

02.19.2011 · Posted in Новини

Община Видин отбеляза 138 години от обесването на Васил Левски

Община Видин отбеляза 138 години от обесването на Васил Левски

Кметът на Видин връчи награди на участниците в „Лъвски скок”
Община Видин отбеляза 138 години от обесването на Васил Левски. В катедрален храм „Свети Димитър” велички епископ Сионий отслужи заупокойна молитва.
На поклонението пред бюст-паметника на Васил Левски присъстваха представители на община Видин, областна администрация, политически партии, институции, ученици, деца от детски градини, граждани и граждански организации.
Слово произнесе кметът на общината. „Днес отдаваме почит към една велика личност, оставила своя отпечатък в историята на цяла една нация за векове напред. Всички знаем, че Левски е една от най-ярките личности в националния ни пантеон – революционер, политик, идеолог на българското национално-освободително движение.
Левски е в сърцето на всеки един от нас. Той продължава да е обединител на всички, които се чувстват българи, без значение на политическата им принадлежност, религия, убеждения” – се казва в словото на кмета.

Румен Видов награди с грамоти шестимата най-добре представилите се ученици на традиционното състезание „Лъвски скок”

Румен Видов награди с грамоти шестимата най-добре представилите се ученици на традиционното състезание „Лъвски скок”

Румен Видов награди с грамоти шестимата най-добре представилите се ученици на традиционното състезание „Лъвски скок”. Победител тази година е Еди Бориславов от Природо-математическата гимназия „Екзарх Антим I” със скок 2.78м. Той получи грамота и купата за 2011 година от кмета на община Видин.
Деца от детска градина „Васил Левски” пък представиха кратък рецитал, след което институциите от региона и граждани поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.