Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Молба за ДКЦ – 1 Видин

11.20.2011 · Posted in Здравеопазване

до Кмета на град Видин, Председателя на общински съвет Видин, Инспекция по труда гр.Видин, Парламентарната комисия по здравеопазване и до всички медии

Уважаеми госпожи и господа, обръщаме се към вас с молба и последна надежда, че някой в този град и община ще обърне внимание на нас и нашият проблем.

Ние, работещите в ДКЦ – 1 Видин, работим повече от година БЕЗ ЗАПЛАТА (от август 2010.). Работим при нечовешки условия, без отопление през зимата, и при липса на каквато и да е хигиена.

В здравното заведение от много години се извършват безобразия, от и със знанието на “управителя” д-р Вълчева, чийто мандат е впрочем е изтекъл, няма обявен конкурс за избор ма нов управител, а тя работи в частната си практика. Освен това, при направените финансови ревизии бяха установени сериозни нарушения от страна на управата на ДКЦ – 1, в лицето на управителя д-р Вълчева и главната счетоводителка. Сградата е окрадена в пълния смисъл на думата – незнайно къде изчезна 500 килограмов двигател от асансьора, липсва и цялата парна инсталация, част от радиаторите и т.н. Потресаващо е да се види как близките на тежко болни хора, ги носят на гръб към горните етажи или как възрастни хора се катерят на четири крака по стълбите на лечебното заведение.

Персонала, както вече споменахме, не е получавал изработените си трудови възнаграждения от м.август 2010г. , но за сметка на това, управителя и хората от нейното обкръжение редовно получават огромни, за региона, заплати, за сметка на останалите – медицински работници и персонал. Голяма част от персонала, добри специалисти, напуснаха или бяха уволнени, щом “надигнеха” глава, в търсене на своите права.

С тази информация за тези проблеми, многократно сме се обръщали към инспекцията по труда, но опитите ни останаха като глас в пустиня.

Подавали сме информация в Министерството на здравеопазването, но оттам бивахме пренасочвани към Община Видин.

Многократно сме запознавали с проблема народния представител, господин Владимир Тошев, бившият кмет на общината – господин Румен Видов, както и бившият председател на Общинския съвет – господин Славчев.

Общото между тях в случая е, че винаги срещахме стена от безразличие, безучастност към проблемите ни. Явно те се интересуваха само и единствено от собственото си благополучие, и вероятно за това хората ги “наказаха”.

Надяваме се Вие да сте по-благосклонни към нашия голям човешки проблем – да получим заработените вече възнаграждения. И ние като Вас имаме деца и семейства, и ние сме данъкоплатци в тази държава, и в тази община. Никак не ни е безразлично, какво ще се случва занапред с ДКЦ-1 Видин, както и каква ще е съдбата му.

Оставаме с надежда и уважение към Вас !

Бивши, и настоящи работници и служители в ДКЦ 1 Видин

( http://blog.vidin-online.com не взима отношение на горенаписаното)


One Response to “Молба за ДКЦ – 1 Видин”

  1. vaduc казва:

    Обърнете се към медиите, към националните телевизии и съответните им предавания. Така проблемът ви може би ще получи гласност, което евентуално би довело до решаването му.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.