Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

МВР глоби Миков, боядисвал зебра с престъпна група

09.20.2011 · Posted in Новини

МВР глоби Миков, боядисвал зебра с престъпна група

МВР глоби Миков, боядисвал зебра с престъпна група

Предизборната ситуация започва да придобива парадоксални измерения, за което конкретното обвинение е към министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, смятат от Коалиция за България. От парламентарната група имаха брифинг в парламента.

На червения депутат Михаил Миков МВР-Видин е съставило акт за нарушение и той чака наказателно постановление за това, че “в организирана престъпна група, която се състои от него и родители на деца, по случай 15 септември под формата на доброволен обществен труд са боядисали пешеходна пътека пред едно училище”, съобщи депутатът Корнелия Нинова.

„Вместо в предизборната кампания да предлагаме различни идеи и да мислим за бъдещето на страната, сме стигнали дотам върху представителите на опозицията да се оказва такъв натиск от МВР”, коментира Нинова.

Тя посочи, че в същото време в Бяла Слатина представители на ГЕРБ са окосили обществена градинка и са сложили табелка „Окосено от ГЕРБ”. „Щом са стигнали дотам да използват МВР за такива деяния, как ще работи то при сериозните сигнали по време и преди избори”, пита депутатът.

Нинова призова вътрешния министър да се самоопредели и да престане да страда от раздвоение на личността си, като председател на Предизборния щаб на управляващата партия и като министър.

Кирил Добрев от левицата заяви, че може би премиерът е прав, като казва, че дойдат ли избори, всички полудяват. Според депутата, управляващите дават тон на гражданите, че не е редно да се занимават с обществено полезен труд, да боядисват огради на училища или да боядисват пешеходни пътеки.

„Вчера една приятна компания, в лицето на главния прокурор, вътрешния министър и ръководството на ДАНС заявиха, че ще се борят срещу купуването на гласове. Тази същата компания беше на същите постове на миналите избори в Разлог, където на ГЕРБ не достигнаха 100 гласа, за да спечели на първи тур, но на втори нещата се промениха”, припомни Кирил Добрев. Той представи механизъм за спечелване на вота.

„Социален патронаж – Разлог, ГЕРБ раздава хранителни продукти с номера на бюлетината, след това – заплаха на ръководния състав на фирми, след което служителите им са подали сигнал за това. Целият този апарат бе впрегнат на изборите в града. Нормално е при така стеклите се обстоятелства ГЕРБ да ги спечелят”, уточни депутатът.

Добрев заяви, че не може да бъдат съвместни дейностите на шеф на Предизборен щаб и министър на вътрешните работи. „Мръсни пари щели да хванат, а изборите в Разлог с какви са правени? Преди да имат моралното право да говорят за предстоящите избори, дължат отговори на въпросите за случилото се преди в България”, коментира Добрев.

24chasa.bg


One Response to “МВР глоби Миков, боядисвал зебра с престъпна група”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.