Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Жалба оставя за зимата ремонт за 4,7 млн. лв.

08.26.2011 · Posted in Пътища

Жалба оставя за зимата ремонт за 4,7 млн. лв.

Жалба оставя за зимата ремонт за 4,7 млн. лв.

Жалба от пернишка фирма отлага за зимата ремонт за 4,7 млн. лв. във Видин. Рехабилитацията на 3,8-километровия бул.”Панония” не може да започне, тъй като една от четирите фирми, участвали в обществената поръчка, е обжалвала пред КЗК решението на комисията, избрала изпълнителя – консорциум от Видин.

Това съобщи зам.-кметът на дунавския град Цветан Асенов, който определи случилото се като нелоялна постъпка. Пред журналисти Асенов посочи, че жалещата се фирма е отхвърлена, тъй като не отговаря на изискванията. Оказало се, че кандидатът от Перник заявил, че ще ползва асфалтовата база на испанската фирма FCC, строяща Дунав мост 2. След запитване до Министерството на транспорта се разбрало, че въпросната база може да бъде използвана единствено и само за изграждането на моста. Зам.-кметът Асенов допълни, че докато се чака решението на КЗК и решение на съда, рехабилитацията на бул.”Панония” се отлага поне с 2-3 месеца. Асенов призна, че ремонт през зимата не е добро решение, тъй като се иска качество.

Нужните средства за основен ремонт на осеяния с дупки булевард бяха обещани лично от премиера Бойко Борисов при посещението му през май в града.

От общината поясниха, че засега се отлага и ремонтът на станалия известен видински надлез по бул.”Панония”, забатачен от скандалната фирма “Би Ес 80“. Както писа “Труд”, държавата е завела дело срещу фалиралата вече фирма, която я завлече с 850 000 лв. за ремонт на надлеза.

Людмила Станкова trud.bg


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.