Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

До госин Владов от ВеиКато

02.05.2012 · Posted in Новини

инж. Георги Владов, управител на Вик – Видин

инж. Георги Владов, управител на Вик – Видин

Поискали сме увеличение на цената на водата, това заявява пред в. „НИЕ” инж. Георги Владов, управител на Вик – Видин, който разказва за проблемите, съпътстващи работата с клиентите на дружеството.

…. ВиК – Видин са поскали увеличение на водата с 11 стотинки. На пръв поглед ще си кажеш какво са 11 стотинки една цигара по-малко или едно захарче в кръчмата или 2 найлонови торби в кварталния магазин, но искането за увеличение е следното :

Ние сме поискали 11 ст. на кубик, в доклада на ДКЕВР е заложено 2 ст. Ние сме подали нашите възражения тъй като цената на водата не е променяна от 1 януари 2010 г. и според нас за две години две стотинки е абсолютно недостатъчно увеличение на цената

…. представяте ли си от 1 януари 2010г. не е увеличавана цената на водата :) близо две години :) браво Владов браво и ние барбар петко с мъжете дай да увеличим цената щото от 2 години не сме и не е модерно така .. трябва увеличение.
…. На въпроса на вестник “НИЕ:” Какво налага повишаването на цените?

Инж. Владов отговрая: То е свързано с по-високите ни разходи, с инфлация на материалите; през тези две години два пъти се увеличава цената на електрическата енергия; с увеличение на разходите за горива, което за нас е едно голямо перо.
„НИЕ”: Много се говори, че при преноса на вода се има големи загуби по мрежата. Каква е ситуацията в област Видин?
Инж. Владов: Ние имаме загуби на вода около 49 – 50 %. На база загуби на вода за страната нашите не са повече от на други места. Но иначе са много – 50 % да губиш е много. Но въпросът тези 50 % от какво се губят, вече е много сложен. Причините са най-различни – едни ги крадат, други не им отчитат вярно водомерите, трети се дължат на аварии.
„НИЕ”: Споменахте авариите като една от причините за загуба на вода. Какъв средно е броят на авариите, които годишно Ваши екипи отстраняват?
Инж. Владов: Водопроводната мрежа, обслужвана от ВиК – Видин, е 1680 км. Авариите са от порядъка на 3600 – 4000 на година. Съпоставено с останалите ВиК дружества това не е твърде висок брой. Основната причина за аварии е остарелият водопровод. Нов водопровод трудно аварира. Затова и една подмяна на водопровода решава проблема.

От колко години имате тия загуби ?? от 15 години слушам за тия загуби до кога ??? и да позная ли че и за в бъдеще ще си ги имате заради увеличението на цената ?????? да позная ли че още 1000 години все такава доилка ще бъдем ???
Ти шеф ли си или си водопроводчик ?? или нямате пари ?? Справяш ли се със работата ? да или не ?
4000 аварии на година – това за цяла България ли е или само за района на Вик Видин ???
4000 аварии за 364 дни за 1700км. УАААУУУ както се казва :) това ми прилича на тръбите през бай тошово време за минералната вода от Сланотрън за Видин :) ) тръби от вестници :) ))
много сте работни в това ВиК :) всеки ден във сайта на радио фокус има новини че в еди си колко села ще бъде спряно водоподаването щото сте много работни … тоя водопровод да не е правен от кашкавал или от презарвативи … оня фитнес във ВиК с какви пари сте го направили ? банкетите дето ги правите често често с какви пари ги правите, почивчици това онова а ?
В момент на безпаричие ВиК-Видин ще увеличава цените вместо да ги намалява или да не ги пипа щом до сега не сте преритали за тия 2 или 11 стотинки няма да преритате и за в бъдеще
А таксата за  водомер дето пръво Владов от цяла България е поискал ???

Интервюто на Георги Владов


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.