Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Видин се пука по шевовете.

07.20.2013 · Posted in Без категория

Улиците са препълнени с автомобили, по тротоарите гъмжи от народ, кръчмите са претъпкани, а в магазините е като в кошер. Промишлените зони са увеличили над 50 пъти цените на наемите, а свободни имоти отдавна няма. Щастието да се доредиш до склад е привилегия на малцина. Предприятията изпитват постоянен недостиг на работна ръка, а вечер десетки хиляди заети в производствения сектор щурмуват градския транспорт. Трафика по магистралите около града е натоварен, а в почивните дни се образуват колони от туристи и посетители на града. Нощните заведения работят без почивен ден, а ресторантите в крайдунавския град приемат само с резервации направени поне месец и половина предварително. Представленията на драматичен театър Видин се радват на огромен интерес. В сградата на новия театър често гостуват с постановки на Народния театър Иван Вазов. На ден има по две представления и само в последния вторник на месеца творците ни заслужено почиват. Четири от новопостроените училища са с модерни спортни комплекси и база, на която би завидял всеки европеец и предлагат активни занимания и езикови курсове през лятото. Въздуха над града е зареден с положителни емоции и веселие. Комина на ТЕЦ-а отдавна е превърнат в музеен експонат и мазните сиви облаци от фини частици, които някога покриваха плътно града отдавна са минало. Града е пренаселен. Индустриализацията и свръхпроизводството са белязали ежедневието ни. Видин се пука по шевовете!

Ето кое наложи забраната за влизане на камиони над 15 тона в града!

На всяка детелина по околовръстния път са поставени забранителни знаци. Наистина няма как да се влезе в града ако идваш по остарелия вече Дунав мост 2 и си с голям камион, но пък чудесния булевард Панония не е предвиден за трафик, а за красота. И за какво са ни десетки камиони, камионджии и чужденци в и без туй пренаселения град!

Не е вярно, че Кмета е глупав или някой тъп служител на някое министерство се е объркал! И няма значение, че като се спира достъпа до една от десетките, да не кажа хилядите в района бензиностанции на Shell,тази, която е на входа на града (от посока столицата), или до няколкото проспериращи промошлени зони се създават пречки за бизнеса!

Кой каза, че имаме нужда от тези предприятия? И как е възможно да си помислите, че работещите в промишлените зони имат права?
Фирмите, които ползват бази, складове, търговски обекти, производствени площи и преработващи мощности имат кратък срок да напуснат Видин!
И без това тук е пренаселено!
Р. В.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.