Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Видинският кмет даде интервю за германското радио СВР

09.18.2012 · Posted in Без категория

Журналистите Фрая Райс и Матиас Винкелман от германското обществено радио СВР, придружавани от Весела Владкова, журналист от немската редакция на БНР, разговаряха с кмета на Видин Герго Гергов във връзка с подготовката на обширен репортаж за България. Една от темите в него е строежът на „Дунав мост 2”. Въпросите в интервюто бяха свързани с очакванията за развитието на региона след пускане в експлоатация на съоръжението, с възможностите за инвестиции и съвместни проекти между Видин и Калафат.
Гергов определи моста като широко отворена врата към съседна Румъния и към Европа. Той отбеляза, че е вече налице интерес от страна на чужди инвеститори към нашия регион.
И посочи, че намеренията се отнасят конкретно към някои от проектите, които ще реализира Общината като Регионалното депо за битови отпадъци и Водния цикъл. Кметът обаче уточни, че за всички важи конкурсният принцип. Интерес има и към идеята да се използва богатството на минералните и геотермалните води в района. Герго Гергов отбеляза пред германските радиожурналисти, че построяването на моста ще задълбочи още повече контактите и изградените много добри взаимоотношения с румънската Община Калафат. Той коментира възможността за реализиране на общ проект по Дунавската стратегия от двете страни на реката – огледален парк с яхтени пристанища.
Видинският кмет отбеляза още, че очаква много добро развитие на региона като интересна туристическа дестинация, защото има уникални природни дадености и забележителни исторически обекти.
На въпрос как според него биха се задържали младите хора в града, Гергов отговори, че един от най-сигурните начини е откриването на университет или филиал на висше учебно заведение. И каза, че Община Видин ще съдейства за това и има готовност да предостави безплатно сградов фонд за учебна база.
Общинска пресслужба
в.НИЕ бр. 67 четвъртък – неделя 13 – 16 септември 2012 г

Какво яхтено пристанище ?  във Видин хората нямат пари да си купят гумена лодка … Каква туристическа дестинация като няма табели към световноизвестните ни туристически дестинации …. Какъв филиал на ВУЗ ?? ние си имаме филиал на НБУ от 7-8 години … вие от тая община пак не сте на тоя свят май ??!?!?! а между другото ето едни туристически дупки в туристическия, старопрестолния и незнам си к’ъв град които чакат да ги запълни някой от много много време …

дупки във Видиндупки във Видиндупки във Видиндупки във Видиндупки във Видиндупки във Видиндупки във Видиндупки във Видиндупки във Видин дупки във Видиндупки във Видиндупки във Видин

И да ви е честита барикадата :) кръстовището на полициятаИ вижте каква еротична карта са сложили хакерите от общината :) ))) да се чудиш от джобни календарчета ли е или някаква карта срязана на две и сглобена за снимката само …. те карта като хората нямат а какво остава за друго :( и само аз ли не виждам идеалния център ул. Академик Стефан Младенов и ул.Широка ?

Синя зона Видин


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.