Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Пише Ви 38 годишна учителка от Видин

10.23.2011 · Posted in Новини

Пише Ви 38 годишна учителка от Видин

Пише Ви 38 годишна учителка от Видин

Здравейте,
Пише Ви 38 годишна учителка от Видин. От година и 3 месеца имам ново жилище и още тогава си смених постоянния адрес. Седмица преди изборите в интернет си намерих секцията за гласуване-№63/находяща се в сградата на ХЕИ/.
Днес отидох да упражня правото си на глас и се оказа,че фигурирам в списъка за президент,но за кмет-не.Председателката на СИК съвсем спокойно ми заяви,че ще гласувам само за президент. На въпросът ми защо не мога да си избера кмет, тя каза,че е станал проблем с прехвърлянето на информация от полицията,когато съм си сменила личната карта/преди година и 3 месеца/и ме посъветва да гласувам по предишен постоянен адрес/На 8 км от Видин/.Същото се случи и с майка ми,която е инвалид 1-ва група и я пратиха да гласува за видински кмет в Плевен.Обадих се в ОИК,откъдето един господин ми обясни да отида в ГРАО и там да “отстраня нередностите” .Аз,обаче не разбирам къде са те и как така ме има в единия списък,а в другия-не?Още по-интересно стана,когато председателката на СИК ми каза с лека ръка,че не съм първата,която няма да гласува за кмет.Тогава защо се правят изборите?Те само за определени хора ли са? Нормално ли е да се разкарват инвалиди?
Сигурна съм,че случаят ми не е единствен,но реших да го споделя с обществеността и се надявам ако има балотаж някой да вземе мерки за отстраняване на подобни нередности.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.