Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Пацо бега пред ветъра

07.17.2013 · Posted in Без категория

Като получиха уведомлението за протест в кметство Видин изпаднаха в шок! Бъррзо! Трябва да се изпреварят събитията! Да се покажеме добри….
И извикаха родителите на болното момиче и като не успяха да ги убедят да се откажат от протеста Пацо и Гацо решиха да се бръкнат и да дадат по някой лев, за да измият очите на видинчани. И за да е достоверено поканиха ги в съседната стая – заседателна зала на ет.6 и оппа! Изненада! Там се оказа пълно с местни журналисти!
И естествено на журналистите им бе обявено колко са благородни Кметчо и Председателчо …. Ооооо, мноого! Лично те и лично на тази случайна пресконференция започнаха общинска кампания – нали и общината си им е лична, та започнаха кампания, за да помогнат!
Е, забравиха да кажат, че молбата на родителите за помощ отлежава в чекмеджетата им повече от месец и половина, както и че на последното общинско заседание Пацо даде команда и не допусна предложението на един общински съветник, който искаше да придвижи стопираната от него молба…
Е, забравиха и да кажат, че след нова молба от родителите пак не включиха в дневния ред за заседанието на общинския съвет ( което случайно е след три дни) точка с тяхното искане ….
Е, и ако всичко това е случайно май нарочно забравиха да разкажат колко са се притеснили от протеста и как само уведомлението за него ги е накарало обещаят, че ще дарят ” лични” средства и то на бърза и случайна пресконференция, за която са пропуснали да уведомят извикания на среща баща.
Но важен е резултата!
Пацо бега пред ветъра!
До него спринтира Гацо Чичилски, а за нас важно е да се събере сумата за болното момиче и щом сме им бръкнали в джоба на двамата раз.ойноци, значи сме на прав път, приятели!
Нека им покажем, че ние сме хора всеки ден, а не на почивки и между дребни изнудвания и високомерни изказвания. Да помогнем на Радислава в борбата и днес, защото всеки ден е важен и да не забравяме, че онези от високата сграда се разпореждат с нашите пари и трябва да ни чуват всеки ден, а не само под натиска на гражданския гняв!
А за вятъра, онзи на промяната, мисля, че няма да отмине нито Пацо от Гърци, нито Гего и ще ги прати право в прегръдката на Воднянския Владко Ушатко и великия Цв.Цв – техни верни благодетели и съзаклятници. И дълго там ще ги дундурка!


One Response to “Пацо бега пред ветъра”

  1. kamata казва:

    Гего от Чичил време е да си подадеш оставката!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.