Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Оклеветен полицай осъди прокуратурата

03.22.2011 · Posted in Новини

“Времето лекува. Но никой не може да върне сълзите на децата ми и унижението, което изтърпяха моите близки.” Думите са на Иван Димитров от Видин

“Времето лекува. Но никой не може да върне сълзите на децата ми и унижението, което изтърпяха моите близки.” Думите са на Иван Димитров от Видин

Прокуратурата на Република България е осъдена за заплати 8000 лева на видински разузнавач, който през 2008 г. бе обвинен несправедливо в рекет и уволнен дисциплинарно.

Впоследствие оклеветеният Иван Димитров е оправдан от съда на всички инстанции, а с друго решение заповедта за уволнение е отменена.

Преди дни с решение на Районния съд във Видин прокуратурата бе осъдена да заплати обезщетение на Димитров по Закона за отговорността на държавната и общините.

Както писа “Труд”, Димитров бе наклеветен от видинския ром с криминално досие Цветан Василев. Той обвини полицая, че го изнудва за пари, за да уреди снемането от общодържавно издирване на съпругата му. След акция по задържането на полицая “с белязани пари”, името и снимката му бяха публично огласени от полицията. Димитров бе вкаран в ареста и предаден на съд, който окончателно го оправда. Наскоро ромът клеветник пък бе осъден за набеждаване на 1 г. условно и 4000 лв. обезщетение.

Днес Иван Димитров отново е полицай.

“Времето лекува. Но никой не може да върне сълзите на децата ми и унижението, което изтърпяха моите близки”, каза преди две години наклеветеният полицай, след като бе оправдан окончателно в съда.

“Показността, с която бе разгласено по медиите името ми, ме обиди повече, отколкото целият случай. Престъпниците ги пишат с инициали, а мен?!… Още тогава казах на колегите – разрешете ми да напусна с чест. Работил съм 7 години в системата, през които имам 6 награди и нито едно наказание. На всеки му беше ясно, че нещата са скалъпени”, каза тогава Иванов.

в.Труд


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.