Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Няколко съвета до бъдещият кмет на град Видин и общински съвет част 1

09.26.2011 · Posted in Новини

1 – Градския плаж e най-хубавото място във Видин за плаж. Има място за плажен волейбол, има места за чадъри, дори и шезлонги, а е осеяно със стъкла, камъни, клони и други боклуци. Дали бъдещия кмет ще се сети, че с един куршум може да убие няколко заека, пилета и тн. Общината може да сложи караванка до сегашната, която е там. Не казвам, че сегашнита трябва да я махнат и да им се вземе хляба, а да има още една … винаги има за всеки място под слънцето. Общината може да печели от чадъри , шезлонги , каравана и разни други неща, и дори да не е на голяма печалба, то ще се самоиздържа персонала, който ще работи там. Хем ще има безработни за сезонна работа, хем на видинчани ще им е по- приятно да ходят на плаж на БАБА ВИДА, а не в с.Кошава, с.Ново село, с.Кутово и тн. Там плажовете не са лоши. Напротив! Но не всеки може да си позволи да  пътува.

2 – Защо някои улици във Видин не се преименуват ?  ул.Широка, Площад 6 февруари и т.н. А тези видинчани, които са оставили имената си завинаги в световната история? Тях май никой не ги помни. Същото важи и за училищата. Не че Христо Ботев и Левски не залужават, но според мен има достойни видинчани, които могат да станат патрон за учебните заведения.

3 – Защо не се направи спортно училище във Видин ? СОУ „Христо Ботев“ (седмото) е идеално за такова училище. Има голяма спортна база и е 4-етажна сграда. Два етажа за училище, два етажа за общежитие или нещо подобно. Нека децата бъдат спортисти, а не наркомани! И всички виждаме как политиците се пъчи гордо до спортиста, спечелил медал  или купа . а реално не му е помогнал с нищо.

4- Защо не се отвори кафенето на посления етаж от сградата на общината ? Това може би е най-хубавото място за кафе, а защо не и за ресторант! Но не да работи до 17:00, а до 23:59 и така може да пада по някой лев в касичката на общината.

5- Защо тази година кафе ПАРАДАЙС, намиращо се до Телеграф капия и хотел АННА КРИСТИНА, събираше паяците и буболечките, а общината не го отвори и с печалбата да се издържат почти всички спортни клубове във Видин ?????? Самбо, бокс, карате, тенис на маса, гребане и т.н По- добре тези пари да са чисти от заведението, отколкото спортните клубове да чакат общината да им даде 30- 40 % от обещаната им сума ….

6- Защо общината не си направи общинска фирма да извозва боклука ? Така парите ще остават тук и няма да има недоразумения и прехвърляне на топката затова кой не си е свършил работата. И да прибират боклука през нощта,а не през най-натовареното време на деня. И без това си имаме една улица във Видин и се получава задръстване до гр.Дунавци …

7- Защо не се освети и озвучи БАБА ВИДА? Нима тази крепост, която единствено е запазена в целия си вид не заслужава да бъде обгрижвана като крепостта Царевец? Защо не се правят възстановки на битки или както се прави в останалата част на ЕВРОПА, например както пред КОЛИЗЕУМЪТ в РИМ стоят артисти, преоблечени като войни и туристите си плащат за снимки с тях. Тези пари нали в касата на общината ще влязат?!  А и германците , французите и т.н. имат такива замъци и крепости, че БАБА ВИДА е като детски замък за деца до 6 годишна възраст … Направете го интересен , привлечете интереса на туристите! Как да остави Мюлер от Германия или Ханс от Австрия 5 евро като няма какво да види ??? Или да си купи сувенир за 50 лева или някаква дървена чинийка за 30 лева, на която пише BABA VIDA ….

8 – Защо общината не направи лицензирана туристическа общинска фирма ? Във Видин, а доколкото знам и в областта няма лицензирана фирма. В България сме свикнали и с лиценз, и без лиценз.Пък после ще мислим! Но да речем за Румъния не е така. И как румънски туристически агенции да пращат туристи тук, като няма с кого да сключат договор ….

—- Ако бъдещият кмет се осъзнае навреме и види какви са проблемите на общината, ако прави благо на хората, живеещи тук, без значение от коя партия са и каква етническа група са,ще бъде най-малко още един мандат. И да има смелостта да казва пред всички :”Този човек ми пречи за да стане това! Тази администрация ми пречи за да стане това! Еди кой си не си е свършил работата и за това не е станало еди какво си.. „И така ще има виновни,а и кмета ще излезе от отговорност..

следва продължение …


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.