Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

МОНОПОЛИСТЪТ ВиК ОГРАБВА ХОРАТА

03.20.2011 · Posted in Новини
управителят на "Водоснабдяване и канализация" - Видин се оплаква, че хората са все недоволни и не го разбират, а той как би се почувствал, ако пазарувайки в някой магазин му впишат в касовата бележка стоки, които ги няма в кошницата му, но трябва да ги заплати

управителят на "Водоснабдяване и канализация" - Видин се оплаква, че хората са все недоволни и не го разбират, а той как би се почувствал, ако пазарувайки в някой магазин му впишат в касовата бележка стоки, които ги няма в кошницата му, но трябва да ги заплати

Здравейте,
В бр. 19 на вестник ВИДИН управителят на “Водоснабдяване и канализация” – Видин се оплаква, че хората са все недоволни и не го разбират, а той как би се почувствал, ако пазарувайки в някой магазин му впишат в касовата бележка стоки, които ги няма в кошницата му, но трябва да ги заплати? Но забравя да спомене, че същото прави и той, когато иска от абонатите да му плащат за въздух, вместо за консумирана вода.
Искам да обърна внимание на цялата общественост и най-вече на ДКЕВР и КЗП върху един немаловажен факт, който води до ограбване на населението от страна на водоснабдителните дружества. При спиране на водата, което твърде често се случва особено в по-малките населени места, във водопроводите нахлува въздух. При пускане на водата този въздух, понеже е свиваем флуид, се компресира (свива се) в краищата на водопроводните тръби най-вече по горните етажи на сградите. При отваряне на крановете, тъй като ВиК никъде не е поставило обезвъздушители (такава практика в България не съществува), въздухът преминава през водомерите и ги върти като вентилатори! – много по-бързо, отколкото когато през тях преминава вода. По този начин хората плащат не за консумирана вода, а за въздух.
Във ВиК дружествата много добре знаят за това, но нали са монополисти (пък и за тях това е чиста печалба!), не само си траят, но много често и нарочно спират водата без да има причина.
Ще се радвам много, ако някой задължи водоснабдителните дружества да поставят навсякъде необходимите обезвъздушители и най-после да спре пладнешкото ограбване на обеднелия народ!
Много бих искал да узная какво е мнението на господата от ДКЕВР и КЗП.
С уважение: Милчо Симеонов, Видин
в.ВИДИН брой 20 17-20 март 2011


2 Responses to “МОНОПОЛИСТЪТ ВиК ОГРАБВА ХОРАТА”

 1. Иванов казва:

  То да е само това, ами сумата ” от разпределение ” ?
  – кой следи каква да е тя – само монополиста, начислява се и без коментар – плащай!
  – че каква е тая сума, разход на ВиК дружеството за течове някъде по системата, ми вместо шефовете да си назначават младите любовници на хубави заплати да започнат да мислят за инвестиции. Нали всеки има водомер, който ако не работи ти взимат какви ли не такси за сваляне, ремонт за да го оправят или ти казват да си купиш направо нов за да е в изправност, а в последствие пренебрегват неговите данни. Една пета от цената на водата всеки месец е такса разпределение, което не се контролира от никой. Съюза на потребителите прехвърля топката на комисията по енергийно и водно регулиране, а от там ни вест ни кост.
  Като повдигнах въпроса във ВиК, защо ми е адже ба тогава тоя водомер и защо ме накараха да си сложа нов, ми отговориха, че да си гледам за моя информация, да се чуди човек да плаче ли, да се смее ли!!!

 2. jivka iordanova казва:

  na 29 06 2011g v i k inkasator ustanovi pokazanie na vodomer 375 m3 za 1 mesec za garsoniera v 8etajen blok s 1 jivu6 v jili6eto mi v gr varna.sled proverka na montiran ot b i k prez mesec 01 2011g se okaza 4e vodomera ot4ita +10 procenta molia daite mi savet kakvo da pravia.niamam vana,basein ,gradina,4e da mi na4isliavat 375m3 voda za 1 mesec

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.