Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Из архивите на сайта “Саботаж” 2004 година – Първият Видински Хорор-Филм 2004-та година

02.07.2012 · Posted in Новини

ЗНАМ КАКВО НАПРАВИ МИНАЛОТО ЛЯТО В ГРАДСКАТА ГРАДИНА

Първият Видински Хорор-Филм 2004-та година
Около час и половина
Чернобял
Субтитри
Звук – само в левия канал

Тъмна нощ над Видин. Дребна и набита мъжка фигура се промъква по Втора Алея на Градската Градина в посока ресторант “Бонония”.

СЦЕНА ДРУГА:

Палавата Петя от ТВВ си стиска пъпките пред огледалото в банята. От съседната стая, касетофон яко дъни албума на Кати.

СЦЕНА ОЩЕ ПО-ДРУГА:

Квартал “Нов Път”. Група мангали с духови инструменти тръгва в нощта, по посока “града на бледоликите”/в случая – Видин/.

Субтитър: “Минута и половина по-късно”

Дребната и набита мъжка фигура от сцена Първа се крие в сянката на едно дърво, югозападно от ресторант “Бонония”. Камерата се приближава в по-близък план и всички разбират, че това е култовия Батко Лъчи. В ръката си той стиска огромен меч, правен нелегално във Видахим преди години. В този момент на паркинга пред ресторант “Бонония” пристига такси и от него слиза Палавата Петя /вече изкъпана/.
Тя застава пред входа на ресторанта. Явно чака някого. Случаен душевноболен фен я моли за автограф. Тя му дава?!?!?…автограф. Веднага след това жълт “Москвич-Инжекцион”, набива спирачки пред Петя. Кара го Юли Петров по потник. На рамото му има татуировка “Пирин Фолк 97”.
“-Кого чакаш тука, ма?” – любезно пита Юли Петров.
“-Чакам бенда на братя Ангелови за интервю.” – инфантилно се ухилва Палавата Петя.
“-Чалгаджийка, скапана!” – просъсква Петров и отпрашва в посока АгДжамия.

Субтитър: “15 минути по-късно”

Групата от квартал “Нов Път” наближава ресторант “Бонония”. Ясно се вижда, че това са братя Ангелови /в американската версия на филма – Господинови/. Уморени от дългия преход, те решават първо да свият до чешмичката в Градската Градина, за да пийнат водица… И точно тогава попадат на засадата на Батко Лъчи, който за по-малко от минута ги прави на циганска салата с огромния си меч. Един от братята се опитва да се спаси, правейки циганско колело в посока Дунав, но Батко Лъчи хвърля меча си след него и го забожда като пеперуда за дигата. Всичко е подгизнало от кръв, а камерата се пренася върху ужасеното лице на Палавата Петя – единствения свидетел на касапницата. Веднага след това тя на забавен каданс се изнася към ресторанта, където елитен видински митничар се жени за елитна видинска манекенка с косми под мишниците.

Субтитър: “1 година по-късно”

Група елитни видински журналисти са привикани в кабинета на Кмета, за какво…все още на зрителите не им е ясно. Липсва само Иван Аладжов. Пишат му отсъствие. После му пишат и призовка.
“-За всичко е виновен Граф Порно!” – казва Кмета.
“-Виновен!” – отговарят в хор елитните видински журналисти, които се оказват зомбирани.
“-Заповядвам ви. Той да бъде отвлечен!” – вика Кмета.
“-Отвлечен!” – отговарят в един глас журналистите-зомбита.
“-Знае ли някой, къде се крие тази Гнида?” – пита Кмета.
“-Гнида!” – повтарят журналистите … и в този момент Стария Шаман Ванко прошепва:
“-Аз знам! Граф Порно се крие в графство “Факшир”! Радио “Витоника” отдавна го следи. Ще ви заведа, колеги, при две жени, които знаят къде е!”
“-Вървете, мои воини на Цензурираното Перо!” – отсича Кмета и им връчва по една грамота. Камерата проследява как елитните видински журналисти се изнизват през вратата, а като фон се чува видински химн “Месечина”.

Субтитър: “2 часа по-късно”

Шаманът Ванко, придружен от две (2) жени с размери на “Титаник”, стои в центъра на кръг, образуван от наредените елитни видински журналисти – зомбита. Камерата се приближава и всички виждат, че това са “Лепа Брена и нейната Майка”, които казват в синхрон:
“-Графство “Факшир” се намира в Жеглезногорск /Жеглица/, но ние не смеем да го доближим, защото там сега на Граф Порно му гостува неговия приятел Владо Смъртта.”
“-Ние не се плашим от Смъртта!” – заявяват журналистите-зомбита и тръгват на “стоп” за Жеглица /Жеглезногорск/.
*   *   *
По същото време на сцената на Драматичния Театър-Видин се играе премиерата на спектакъла “Смело Сърце 4”. В главната роля е Батко Лъчи, разбира се. По време на антракта, той получава бележка, скрита в кутия от цигари “Мелник”. На нея пише: “Знам какво направи миналото лято в Градската Градина!”. Тук камерата показва сред зрителите в Театъра, Палавата Петя маскирана като Азис.

*   *   *
Успоредно с това в дискотека “Скай Клуб” култовия DJ Jeffy води детска дискотека. Темата е разучаване на песента “Гимнастички-Пички” на ъндърграуд-лирика Мишо Шамара. В разгара на купона в дискотеката влетява Батко Лъчи, направо след 2-ро действие на пиесата в Театъра. Носи си меча и е намазан целия с червена боя и сажди от Видахим. Децата си мислят, че е кръв и започват да пищят. Батко Лъчи взима микрофона от DJ Jeffy и им казва:
“-Спокойно, деца! Това е само реквизит. Тук съм защото търся сина си – Рамбо! Докато го чакам ще ви изрецитирам поемата за Кънчо Путкадеров…”. И започва. Докато Батко Лъчи рецитира 200-те куплета, DJ Jeffy получава бележка, скрита в кутията на диск “Кораср-Хитс 901”. И на нея пише: “Знам какво направи миналото лято в Градската Градина!”. Камерата показва в тълпата сред танцуващите отново Палавата Петя, този път маскирана като Гондо Халефа. Jeffy разбира, че работата е много сериозна, но запазва самообладание.

Субтитър: “В това време в Жеглица”

Елитните видински журналисти – зомбита са оковали във вериги Граф Порно и Владо Смъртта и ги водят към гробищата. Полунощ е. Отново за фон звучи видинския химн “Месечина”, смесен с интрото от “Трилър” на Майкъл Джексън.
В тъмнината Граф Порно успява да изпрати SMS на Jeffy. Той гласи: “SOS. Жеглица. Гробищата. Лъчи-да идва! Help! на “Beatles”. Jeffy веднага го показва … (SMS-а) на Батко Лъчи. Той прекъсва поемата за Кънчо Путкадеров на 73-тия куплет, покланя се и изчезва към Автогарата да чака нощния автобус за Жеглица. Jeffy продължава дискотеката с парче на Колумбиеца и М’глата.

Субтитър: “30 минути по-късно”

На гробищата в Жеглица, Елитните видински журналисти – зомбита се готвят да разпарчетосат ритуално Граф Порно и Владо Смъртта. В последният момент се появява Батко Лъчи и с меча си прави зомбитата на молекули. Звучи “Seek & Destroy” на “Metallica”.

Субтитър: “Една седмица по-късно”

На вратите на кметския кабинет се чука.
“-Влез!” – казва Ваньо. Влиза неговия заместник Перчински.
“-Какво има, адаш?” – пита Човекът-Мост.
“-Изненада!” – отговаря Перчински и сваля от лицето си маска, след което се оказва, че това всъщност е Палавата Петя, маскирана като зам.кмета. В този момент Кмета обезумява от страх и скача от прозореца на 6-тия етаж. Точно когато зрителите очакват той да се размаже на площада, отнякъде долитат Ангелите на братя Ангелови, хващат го под мишниците и отлитат с него в неизвестна посока.
Палавата Петя гледа нахилено след отлитащите Ангели, а в това време в кабинета нахлува Батко Лъчи.
“-Знам какво направи миналото лято в Градската Градина!” – обръщайки се му казва Петя.
“-Аз знам какво правиш постоянно, но не съм седнал да го пиша в Интернет!” – отговаря Батко Лъчи и напуска стаята. След него в кабинета при Палавата Петя влиза Граф Порно. Вратата се затваря и върху нея потичат финалните надписи. Като фон звучи темата от “Касандра” в техно-ремикс вариант.

КРАЙ


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.