Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Глобиха медсестрата, отрязала пръста на бебе

04.30.2011 · Posted in Новини

Осакатената ръчичка на Любчо. Снимка в.Труд

Осакатената ръчичка на Любчо. Снимка в.Труд

С 1500 лв. е глобена медицинска сестра от Белоградчик, която през м. г. отряза част от пръста на бебе. Пред белоградчишките районни магистрати Илка Кирова се е признала за виновна и се е разкаяла. По предложение на прокуратурата тя е освободена от наказателна отговорност и й е наложено административно наказание за причиняване на средна телесна повреда. Освен глобата Кирова е лишена от правото да упражнява професията си за срок от 2 месеца.

Случаят стана през август 2010 г. в детското отделение на общинската болница в Белоградчик. Там едногодишният Любомир бил лекуван от гастроентероколит. Бебето било осакатено при сваляне на абокат от лявата му ръчичка. Дежурната сестра Кирова се опитала да свали дебелата превръзка, с която бил закрепен абокатът, но не успяла. Затова взела хирургична ножица и започнала да реже превръзката. С нея обаче ампутирала и част от палеца на момченцето.

След скандала сестрата, на която й оставали 5 месеца до пенсия, бе уволнена дисциплинарно. Родителите на момченцето – ромите Калин и Миглена Асенови, пък заведоха дело срещу Кирова и болницата с гражданския иск за 30 000 лв. Преди дни стана ясно, че са оттеглили жалбата си и са поискали спиране на делото в Окръжния съд във Видин. В молбата, която е уважена от магистратите, бащата Калин заявил, че се е споразумял с медсестрата извън съда.

в.Труд


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.