Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

ГЕРБ се отказа от своите кметове във Видин и Белоградчик!

04.15.2011 · Posted in Новини

лидерите на областните структури на ГЕРБ и МГЕРБ Владимир Тошев и Любомила Станиславова

лидерите на областните структури на ГЕРБ и МГЕРБ Владимир Тошев и Любомила Станиславова

Оценката е пасивност и некомпетентност

Това, което пише в. „НИЕ” вече три години за Румен Видов и Емил Цанков, бе подкрепено и от областното ръководство на ГЕРБ. Вече разкритията на вестника за закононарушенията и немърливостта при управлението на двамата, се приемат както от гражданството, така и от симпатизантите и партийното ръководство на Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ). Тези изводи може да направи всеки, присъствал на пресконференцията, която дадоха лидерите на областните структури на ГЕРБ и МГЕРБ Владимир Тошев и Любомила Станиславова , които са и народни представители от Видинския избирателен район. Ето дословно как протече разговорът в понеделник (11 април):
Вестник „НИЕ”: Уважаеми депутати, преди дни вие писахте оценки на министрите на ГЕРБ.
Владимир тошев: Да
„НИЕ”: Бихте ли написали сега оценки и на кметовете на ГЕРБ във Видинска област?
тошев: Ние сме ги написали.
„НИЕ”: Е, кажете ги какви са.
тошев: Написал съм на министрите три шестици и три единици, а другото е по средата. Не искам да изпадам чак в повече подробности. За кметовете съм си попълнил онлайн анкетата, написал съм си оценките.
„НИЕ”: Кажете си оценките за кметовете!
тошев: Моята оценка едва дали е толкова миродавна и важна. Между другото, аз съм съвсем обикновен човек, един от вас. И всеки си пише оценката. Но лично аз, ето в момента, днес, си сменявам гумите на колата. И това е отговорът ми за оценката – днес си сменявам зимните гуми и две от джантите са ми
криви, а колата ми е само на четири месеца (между другото взета е със заем, който изплащам, марката е „Хюндай”). Така че на кола, която е на 4 месеца, две от джантите са криви. И това е оценката ми за инфраструктурата на града и за ред други неща. Имам в двора си дръвчета, орехи, и онзи ден – пак ви отговарям на въпроса за оценката – се накичиха като коледна елха от хвърчащи пликове, хартии, дори имаше и бельо. Аз го казвам съвсем искрено, дори в момента висят там, което е изключително грозно . Надявам се природата по-бързо да разлиства ореха и да ги скрие. Но тук оценката ми не е само към фирмата, която почиства, но и към нас, защото тия пликове ни е ясно, че ние сме си ги хвърлили. А иначе и озеленяването е в много лошо положение, дай, Боже, сега нещата да тръгнат по-добре, защото
виждам тука почнаха да се кърпят дупки по улици.
Надявам се надлезът да го направим тая година – просто парите са дадени, има ги и трябва прокуратурата да каже: „Тръгнали сме да търсим едни пари”, за да има държавата право да даде втори път средства. Това е формалната причина да не стартира ремонтът на надлеза. За бул. „Панония” важи принципът за билетчето (за да спечелиш от лотарията, трябва да си вземеш първо билетче) – министър Плевнелиев няма да даде „билетчето” докато ние не кажем, че искаме.
Журналисти в хор: Кои ние – кметът Видов каза, че всичко е изчислено и само чака парите?
тошев: Да, знам за пресконференцията.
Журналист от друга медия: Е вярно ли е, или не е казаното от кмета?
тошев: Не знам. Аз трябва да питам при Плевненлиев… вярвам на кмета.
Журналист от друга медия: Ние не искаме оценката на обикновения човек Владимир Тошев, а на председателя на ГЕРБ – оценка за местната власт ще има ли такава и кога?
тошев:  Ще има.
Журналист от друга медия: Кога?
тошев: Оценката е, че не се направи достатъчно. Можеше да се направи много повече.
Оценката е пасивност и некомпетентност!
„НИЕ”: Говорим за кмета на община Видин, нали?
тошев: Да.
„НИЕ”: А за другите общини?
тошев: За коя община ви интересува?
„НИЕ”: За Белоградчик.
тошев: В Белоградчик в момента е действително тежко финансовото положение на общината.
Много голяма активност на кмета, но там е не добро финансовото управление на общината. И в момента тя е в доста тежко положение по отношение на разплатени сметки включително и неизпълнени задължения на общината като едноличен собственик на болницата – и там болницата също е в трагично положение в момента. Имах разговор с ръководството на болницата заедно с кмета, председателя на ОбС и директора на РЗОК. Местното ръководство като собстевници управляващи държат на своето – да остане МБАЛ. Но не си изпълняват финансовите задължения и не знам – опасявам се за съдбата на болницата.
„НИЕ”: Настоящият кмет не влиза в числото на кандидатите за следващия мандат, нали?
Любомила Станиславова: Не, не влиза! Вчера бях в Белоградчик, имахме среща с граждани, говорихме за анкетите, за мнението на всеки един от тях. Името на Емил Цанков не беше подкрепено на тази среща вчера. Не е подкерепно името му и за бъдещ кандидат за кмет и на други срещи и на приемни, които сме правили в града! Не е подкрепено и от нас с г-н Владимир Тошев! Всъщност мнението на хората е от най-голямо значение освен нашата оценка, която имаме.
А ние си имаме и други впечатления, разбира се, лични. Имената, които аз знам от анкетата, които са пуснати за социологическо изследване и от които евентуално ще бъде излъчен кандидатът за
кмет на Белоградчик са:
Анатоли Иванов – млад човек, който е началник на пощата;
Петя Шалварова – оглавява Дирекция „Бюро по труда”,
Петьо Цолов – зам.-началник на „Земеделие” в Белоградчик, също млад човек. Това са посочени
имена. Но това не значи, че това ще са кандидатурите на ГЕРБ.
„НИЕ”: Кажете кандидатите на ГЕРБ за кмет на Видин.
тошев: Приключиха по общините анализите и оценките на местните ръководства по отношение състоянието на партията, като се почне от членска маса, качества на мероприятия, инициативи, през оценка и виждане за състоянието на другите партии във всяка община.
Направени са и номинации. Тук искам добре да се чуе това „номинации на евентуални хора”,
които да бъдат тествани през социологически проучвания за евентуални кандидатури за кметове
на общините. Пуснати са по три имена, но не е задължително нито едно да се случи като реална
кандидатура. За Видин са подадени имената на:
Илия Каменов, на Светослав Славчев и Георги Войчев. Илия Каменов в момента е директор на „Демир банк”, преди това беше на ОББ. Светослав Славчев е председател на ОбС – Видин. Георги Войчев е член на общинското ръководство на партията, беше от листата за народни представители от ГЕРБ и е главен
електротехник на БТК. Дали ще бъде някой от тях, дали ще бъдат тримата, или нито един от тях, ще видим какво ще покажат проучванията, мнението на хората и каква избираемост имат.
При предишните избори вие разбрахте името на Румен Видов първи, ще разберете името на следващия кандидат пак първи, надявам се това да се случи юни-юли месец.
Това не е мое решение, това не е наше решение, това е политика на Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Работим, знаете аз съм член на предизборния щаб на партията.
Работим усилено, сега в момента не толкова по конкретните имена, колкото върху разшифроването на Изборния кодекс – готови са методическите указания. По отношение на номинациите – оценяваме допустимост и недопустимост от законова гледна точка и от партийна гледна точка.
Работим върху кандидатури за президент и вице-президент, за кметове на общини и на кметства и общински съветници, както и върху изискванията за кандидати за общински избирателни комисии и за секционни избирателни комисии и всичко друго, което касае избори. Тези избори ще бъдатдействително тежки не само от същинската страна, а и от чисто формалната – че ще бъдат за проведени две в едно.

в.НИЕ 14-17 април 2011 бр.29


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.