Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

В кои болници ще ни лекуват?

02.18.2011 · Posted in Здравеопазване

Областната и общинската многопрофилни болници за активно лечение в област Видин са подали документите си за сключване на договор с Районна здравно-осигурителна каса - Видин

Областната и общинската многопрофилни болници за активно лечение в област Видин са подали документите си за сключване на договор с Районна здравно-осигурителна каса - Видин

Областната и общинската многопрофилни болници за активно лечение в област Видин са подали документите си за сключване на договор с Районна здравно-осигурителна каса – Видин.
В последния ден за подаване на документи, частното лечебно заведение „Екзарх Антим” също заяви намерение да лекува по клинични пътеки, но са установени сериозни пропуски и непълноти в подадените документи. Според законовата база, е даден срок за отстраняването им, след което ще стане ясно дали здравноосигурените от областта ще разполагат с още едно лечебно заведение за болнична помощ.
Многопрофилната болница за активно лечение “Белоградчик” подаде документи за сключване на договор за клинични пътеки – с 13 повече в сравнение с2010 г. Болницата кандидатства и за някои от новите еднодневни пътеки. От тях най-високо финансирана е еднодневната клинична пътека за овладяване на инфаркт на миокарда с фибринолитик. Едно от най-важните изисквания е за опитен специалист, който да извърши манипулацията. И общинската, и областната болница кандидатстват за сключване на еднодневна клинична пътека за лечение на продължителна бъбречна колика. Именно по тази клинична пътека (от урологичните клинични пътеки) са отчетени най-много случаи през 2010 г.
На този етап от договорния процес МБАЛ „Св. Петка” е уведомила РЗОК – Видин, че няма възможност да разполага с Урологично отделение и да сключи други урологични пътеки.
Извършва се експертната оценка дали болниците изпълняват условията за договор, за колко и за кои точно клинични пътеки те ще могат да предложат качествена и ефективна медицинска помощ. (Вестник ВИДИН)


One Response to “В кои болници ще ни лекуват?”

  1. ivailo казва:

    Няма урология, “уши нос гърло” и то е пред закриване …. какво остана в тая болница моргата,родилното и нервните доктори в бърза помощ

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.