Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

ВМРО: Румънски емисари агитират във Варненско

02.23.2011 · Posted in Новини
ВМРО: Румънски емисари агитират във Варненско

ВМРО: Румънски емисари агитират във Варненско

Емисари и служители на румънското посолство обикалят цяла северна България от началото на февруари, за да агитират българско и циганско население да се самоопределя като румънско в преброяването у нас. В луксозни брошури се обяснява колко е важно човек да бъде румънец и как това ще му позволи да ходи на безплатни екскурзии и летни лагери в Румъния.

Румънски емисари са забелязани в общините Аксаково, Долни чифлик, Провадия, община Добричка, Брегово, Ново село, Видин, Димово, Летница и Севлиево.

Заради засечените листовки ВМРО-Българско национално движение ще настоява за среща с временно управляващия ДАНС Константин Казаков. „Воеводите” ще настояват също Министерският съвет да излезе с позиция по въпроса. Уместно е да се проведе и консултация с европейските ни партньори дали при тях съществува подобна практика.

В пропагандната брошура се обяснява, че човек може да е български гражданин, но да е член на румънската нация. Върхът на „откритията” в брошурата е фактът, че влах е еднакво с румънец. Многобройните грешки в брошурата ясно показват, че тя не е отпечатвана в България.

ВМРО припомня, че в средата на януари ОМО „Илинден” призоваваше хората в благоевградския регион да се пишат македонци. Отдавна известни са и действията на турските агенти сред българите мюсюлмани в Родопите и Северна България.

Очевидно докато замерянето с флашки се превръща почти в национален спорт у нас, съседни държави превръщат преброяването в България в поле за приложение на своя национална пропаганда. У нас безнаказано се ширят всякакви чужди пропаганди, които след влах и румънец, утре могат да обявят и румънец и римлянин за едно и също. Точно в такъв момент ДАНС е оставена в половинчато временно положение без реално ръководство. ВМРО задава въпроса пука ли му на някого въобще за държавността у нас. „Воеводите” задават и въпроса как би реагирала Франция, ако немски емисари плъзнат из Елзас и агитират местното население да се самоопрделя като германско, а не френско.
dariknews.bg


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.