Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Влак стрела до Дунав мост 2

02.24.2011 · Posted in Новини

Влак стрела ще свързва София и Видин до 2017 г. Това предвижда проект на транспортното министерство. Скорост между 120-160 км/час ще поддържа железницата, която ще има спирки и в Ботевград и Монтана

Разширяват пътя между Ботевград и Мездра

Влак стрела ще свързва София и Видин до 2017 г. Това предвижда проект на транспортното министерство. Скорост между 120-160 км/час ще поддържа железницата, която ще има спирки и в Ботевград и Монтана. Инвестицията ще е на стойност около 3 милиарда лв., отчетоха от ведомството на Александър Цветков.
Освен железопътния превоз в региона стягат и разширяване на пътищата. Очаква се още през лятото на тази година да бъде избрана фирмата изпълнител, която ще разшири пътя между Ботевград и Мездра, за да стане той трилентов. Съществува и идеен проект за трилентово шосе между Враца и Видин. Той обаче е в съвсем начален етап. От кабинета обаче се надяват най-сериозно съживяване в Северозапада да донесе строителството на мостовете над Дунав.
В момента се търси инвеститор за “Оряхово- Бекет”. За финансирането на проекта се разчита най-вече на средства по Дунавската стратегия на ЕС, за които обаче се изисква и национално съфинансиране. Препоръчвам планът за действие да бъде обсъден с хората от този край, с неправителствените организации и бизнеса, за да бъдат всички те приобщени към изпълнението му, посочи евродепутатът, зает с Дунавската стратегия, Филиз Хюсменова. По нейните думи за проекта биха могли да се ангажират млади безработни, както да се включат и роми.
paper.standartnews.com


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.