Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Видин пак протестира срещу Враца и Монтана

06.01.2011 · Posted in Новини

Видин пак протестира срещу Враца и Монтана

Видин пак протестира срещу Враца и Монтана

Поредно недоволство срещу закриването на държавни структури във Видин и изнасянето им към Монтана и Враца се изля във вторник на сесия на Общинския съвет в дунавския град.

След като преди месец съветниците изпратиха декларация до парламента и правителството с негодувание от закриването на 14 структури, то сега ОбС излезе с призив срещу намерението врати да хлопне и видинският клон на “Напоителни системи”.

“Учудващо и възмутително е това отношение към Видин. Ако и в бъдеще правителството продължава с такава политика, ще считаме, че някой окончателно е решил да ликвидира и това, което е останало. Все едно не сме част от държавата. Спрете с дискриминационната политика към Видин”, се посочва в призива до Народното събрание и Министерския съвет.

Той бе внесен за разглеждане от групата на левицата, но всички присъстващи 25 съветници гласуваха текста на апела.

От трибуната съветниците припомниха, че именно с работата на “Напоителни системи” преди години Видин се размина на косъм от наводнение. Местният клон поддържа 36 км защитни диги, 8 помпени станции, отводнителни канали, язовири и т.н. В сравнение дигите във Враца били 20 км, в Монтана – 17 км и там имали само по 2 отводнителни помпени станции.

в.Труд


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.