Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Видин завидя на Лом

04.30.2011 · Posted in Новини

обс Видин

обс Видин

Остро недоволство от водената държавна политика към Видин и региона изрази в декларация общинският съвет в областния град. “Видин е град на Република България. Не го дискриминирайте!”, заявиха местните минипарламентаристи, които на редовната си сесия приеха декларация до Народното събрание и правителството.

След бурни дебати съветниците изразиха негодуванието си срещу изнасянето на поделенията на държавни структури към Лом, Монтана и Враца. Такава съдба сполетя инспекцията по труда, бюрото по труда и митницата. Очакванията са да бъдат закрити “Напоителни системи”, Агенцията по храните и горското. “Недоумяваме защо един град Лом става по-привлекателен за живеене от Видин и по организиран център за правителството”, се казва в декларацията.

От трибуната съветниците изразиха уважение към съседните градове в Северозапада, но припомниха, че нито един от тях няма историята, културата и традициите на някогашния старопрестолен Видин. “Апелираме за нова политика, ново отношение за насочване на държавни средства за привличане на инвестиции и подобряване на социално-икономическото положение на Видин”, заявиха от ОбС.

в.Труд


2 Responses to “Видин завидя на Лом”

 1. ivailo казва:

  Къде бяхте до сега господа общински съветници ? спахте ли ? или се сещате преди изборите да си правите реклама пред видинското общество.
  Не само държавните структури ще се изнесат а всичко живо дето може да ходи ще избяга от тоя бъдещ град-музей (като Припят след аварията в аец чернобил) а вие ще отидете в големите градове при вашите политически приятелчета да търсите по приятелски работа понеже Видин е превърнат в село …. а ето и институциите които вече или са закрити или изместени от Видин :
  инспекцията по труда
  бюрото по труда
  митницата
  болницата
  държавен архив
  ДАНС
  ветеринарната лаборатория
  за тези институции се сещам в момента и се питам веднъж изместени някога в далечното бъдеще имат ли шанс да се върнат с управление в град Видин

 2. Yulian казва:

  Това със събуждането на местните минипарламентаристи е нещо нормално като явление. Сега е момента да се трупат дивиденти, сега защото идват избори, населението в региона е изнервено и т.н. ………. а наистина къде бяхте господа общински съветници до преди няколко години когато активно се съсипваше града ни?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.