Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Биоенерготерапевтът Алекси Симеонов: Няма нелечими болести

02.23.2011 · Posted in Без категория

Биоенерготерапевтът Алекси Симеонов: Няма нелечими болести

Биоенерготерапевтът Алекси Симеонов: Няма нелечими болести

Независимо по какъв начин ще се лекува, човек не трябва да се отказва, а винаги да търси изход и решение на проблема, колкото и страшен да е той – е веруюто на лечителя

“Лягаш, затваряш очи, поемаш въздух три пъти през носа, издишваш през устата. И ако нещо ти доставя удоволствие, за него мисли, ако не – само слушай хармонията!”. На екрана на компютъра в приемната на Алекси във Видин камерата показва млад мъж, на когото предстои дистанционна терапия по скайпа. Алекси разменя няколко думи с него, пита го как се чувства, отвъд океана отговарят, че след направените досега сеанси определено по-добре. После пуска диска и се разнася изключително приятна и релаксираща музика. “Пациентът е българин, младо момче, което живее и работи в Чикаго, обяснява Алекси. Там е с майка си, но е подложен на силен стрес, заради който губи сън, лесно забравя, има и физически неразположения. Но няма страшно, ще се оправи”, убеден е лечителят.

Така, докато пия чай в приемната на Центъра за биоенерголечение и меден масаж, присъствам на поредната терапия на Алекси Симеонов. Срещата ни е уговорена за ранния следобед, това е времето, в което лечителят прави единствената си почивка за деня. Графикът му е плътно зает – от 8.30 до 13 и от 16.30 до 20 часа. Този ден е започнал е в 8.20 с терапия по скайпа, в 13 часа е последната за сутринта, по телефона терапиите са през 15 минути, приел е и четирима пациенти директно в кабинета, двама от тях – раково болни. Общо около 30 терапии е направил до обяд, така ще бъде и следобед – на всеки половин час. Директно ще продължи с още тежки диагнози – тумор на хипофизата и рак на дебелото черво. И така е пет дни в седмицата. В събота работи само до обяд. за тогава оставям само най-тежките случаи, за да мога да взема и пациентите от страната, обяснява Алекси.

На въпроса ми как издържа на такова натоварване, отговаря с въпрос – имам ли уморен вид? Наистина изглежда свеж, в добра физическа форма и добро разположение на духа. Пуши “Марлборо”, в приемната се носи приятна музика, а на екрана на компютъра се върти цветна пирамида – форма на релакс чрез новите технологии.

Как става различен?

Допреди десетина години Алекси бил съвсем обикновен човек. Учил в техникум в родния си град Видин, изкарал войниклъка в Харманли. По време на едно учение катастрофира и изпада в кома за 72 часа. Тогава за първи път вървях “в тунела” към отвъдното, казва Алекси, но ме върнаха оттам. После следвал известно време българска филология и психология в Шумен, но се дипломирал в ЖП института в София. Работил като ревизор на вагони, в зората на демокрацията поел трънливия път на частния бизнес. Започнал с търговия на дребно на перилни препарати, за няколко години бизнесът му се разраснал, разкрил и собствен цех. Всичко това се срива буквално за няколко месеца през 1999 г. Получава тежък инсулт, но докато се възстановява, губи всичко, което е постигнал до момента. “Не ми е много приятно да се връщам назад, страданията бяха свързани не толкова с физическа, колкото с душевна болка, казва Алекси. – Не е лесно от обикновен човек изведнъж да станеш различен. Спях по половин час на денонощие, почти не можех да се храня, бях напрегнат, чувах гласове, ходех като призрак из къщи… Натоварването беше много голямо, не беше ден или два, а продължи около три месеца”. Странните промени в душевното му състояние настъпили точно на 1 януари 2000 г. В началото той самият не бил съвсем наясно какво точно се случва с него, задавал си въпроси, на които не намирал отговор. Постепенно разбрал, че може да лекува директно и индиректно от разстояние, независимо колко голямо е то. Открил, че може да въздейства върху различни болежки както ако положи ръце върху болното място, така и от разстояние – по GSM или телефон. Започнал с отстраняването на по-елементарни болежки, постепенно започнал да “атакува” по-сериозни заболявания като коксартроза, гонартроза, астма. На няколко пъти отново изпадал в кома, след всяко следващо “излизане от тунела” усещал, че енергията му се засилва. Заминава за Италия, попада в най-големия италиански институт по мозъчни увреждания “Сан Себастиано”. Там работил с пациенти с различни заболявания, но престоят бил сравнително кратък – само два месеца и половина. Върнал се във Видин и продължил с енерголечението, а болните, които идвали за помощ при него, ставали все повече и повече. Всеки, който получавал изцеление, водел свои познати, близки, приятели, защото няма човек на земята без своите скрити или явни страдания и страхове.

В практиката си Алекси се е докосвал до всякакви болести – белодробни, сърдечни, диабет, астма, слухови и очни заболявания, атрофия на нерв, парези, дископатии, дискова херния. Премахва шипове, регулира функциите на ендокринната и централната нервна система. “Когато започвам изцеление на дадено заболяване – това е предизвикателство, с което трябва да се справя, казва Алекси. – Подходът ми всеки път е различен, защото винаги се съобразявам с психическото и физическото състояние на човека, с възрастта му, с етапа на заболяването. Но няма по-голямо предизвикателство от това да се изправиш срещу рака и да го победиш, да дадеш втори шанс на човек, заболял от нелечима смъртоносна болест, твърди лечителят. В практиката си вече има над

35 случая на излекувани хора с различни онкозаболявания

Доказват го с епикризи, с медицински заключения. Макар че невинаги пациентите, минали на терапия при Алекси, му носят официалните документи, особено тези, които е лекувал дистанционно.

Няма леко заболяване от рак, казва Алекси Симеонов. Раковата клетка не я убива нито лъчетерапията, нито химиотерапията, убеден е лечителят. За да умъртвя, да абсорбирам тази клетка, трябва да подавам енергия, два пъти по-силна от лъчетерапията и около три пъти по-добра от химиотерапията. Сеансите при раково болните траят около час и половина, понякога два, зависи от състоянието на пациента. Въпреки че подходът му към всеки е различен, изцелението преминава през няколко етапа. При първия се стопира развитието и разрастването на карцинома. При този процес биоенергията капсулова тумора.

При втория етап се прекъсват връзките между рака и метастазите. При третия етап се цели пренастройване на имунната система, за да може тя да определи карцинома като чуждо тяло и да започне да го унищожава. Не е проблем да се отстрани карциномът, казва Алекси, по-важно е да се предотврати повторната му поява или действието на метастазите. А това става, когато пациентът се отпусне, за да мога да вляза в централната нервна система, да го пренастроя, твърди Алекси Симеонов. Успея ли това да постигна – значи съм го излекувал. Онкоболните много често са потиснати, депресирани, обезверени, затова работата над централната нервна система започва едва на втория-третия месец, когато хората се стабилизират психически. Много е важно да вярват, че има изцеление, разбира се, то не може да дойде мигновено, като с магическа пръчка.

Алекси твърди, че най-страшен е стресът. Той уврежда централната нервна система и оттам идват болестите, всичко се нарушава. Обича да казва също, че

белята идва за секунди с тонове, а си тръгва с години с грамове

Но у хората е насадено убеждението, че биоенергията може за секунди да свърши работа. Аз за 15 секунди мога да махна само шип, казва терапевтът. При тежките заболявания обаче е нужно време и желание от страна на болния. Независимо по какъв начин ще се лекува, човек не трябва да се отказва, а винаги да търси изход и решение на проблема, колкото и страшен да е той – е веруюто на Алекси. Не е проблем да промениш съдбата на човека, но ако човек не иска сам да се промени, нищо не става. Същото е и с раково болния. Аз ще го излекувам, ще го пренастроя. Но той не промени ли нещо в начина си на мислене, след 30-40 години – колкото е живял, преди да заболее от рак, толкова ще живее и пак ще заболее… Значи, ако е на 50 години – не е толкова страшно, но ако е на 25 и се излекува, но не промени нищо в мисленето – като стане на 50 години, пак ще заболее. Винаги казвам, че водеща е мисълта. Че така, както мислиш – така живееш, така чувстваш, така постъпваш. Ако сутрин си изпиеш кафето на хубава музика и си тананикаш – денят ти върви. Ако започнеш деня си с кавга – лошо е за теб, лошо е и за тези около теб”, разказва Алекси.

В това отношение лечителят е късметлия

Освен признателността на стотиците излекувани пациенти ежедневно той има любовта, подкрепата, а и професионалната помощ на любими същества – съпругата Дияна и малката му дъщеря Ани. Те успешно асистират в лечението на много от заболяванията. И двете правят меден масаж и рейки. Често, например при дискова херния със силна болка, Алекси прави 3-4 сеанса, докато я премахне, и “препраща” пациента към Дияна или Ани. Дияна работи с Алекси от ноември 2002 г., а от четири години са и съпрузи. И за двамата това е втори брак. Запознали се, когато довела при него 8-годишния си син, болен от астма. Бил на инхалатори, лекарите казвали едно и също – евентуално в пубертета ще се оправи. След проведеното алтернативно лечение при Алекси детето забравило за лекарствата и до днес няма никакви проблеми. Една вечер, когато били на терапия, Дияна чула Алекси да разговаря по телефона, че си търси асистентка. Решила да се пробва на новото поприще, сторило й се интересно и предизвикателно. Постепенно овладяла техниката на медения масаж. Прави се на гърба, защото прешлените на гръбначния стълб са проекция на всеки един орган, казва Дияна. И когато се стимулират по определен начин, може да се въздейства върху цялото тяло – както при акупресурата и акупунктурата. Много болести се лекуват с медния масаж, профилактично също може да се използва – за премахване на напрежението и очистване на организма от токсини. Това е прекрасен метод за релакс, е категорична Ани. За профилактика е хубаво да се направят четири масажа – по веднъж на седмица. По тази схема се получава пълно разтоварване. Често най-напред пациентът е минал “през ръцете” на Алекси, той е свършил “тежката работа” и чрез масажа продължава възстановителния период. Дияна практикува и рейки. Третият член на екипа е Ани, 23-годишната дъщеря на Алекси. Освен че като секретарка разпределя ангажиментите по графика, също прави меден масаж и рейки, даже вече “специализира” в лечението на нервна система и бъбреци. Младото чаровно момиче не крие, че ангажиментите й в центъра са доста, че времето за почивка е малко, но и в единствения почивен ден учи, защото смята догодина да кандидатства кинезитерапия.

В кабинета на Алекси има сувенири от признателни пациенти от цял свят. Там са и сертификатите, които удостоверяват уникалните енергийни способности на видинския лечител. Биоенергията на Алекси Симеонов е била подлагана на различни тестове. В Научноизследователския център по медицинска биофизика, ръководен от д-р Игнат Игнатов, правят експеримент за зареждане и отнемане на енергия от вода. При спектралния анализ на водата с прибора на проф. Антонов в режими “отдаване” и “отнемане” на енергия, Алекси показва един от най-високите резултати в света – поставят го на трето място в директните изследвания. При друг експеримент от офиса във Видин е подавал дистанционно енергия във Франкфурт за зареждане на вода. Там дава най-добри резултати от всички участници.
Стела Иванова, Видин
blitz.bg


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.