Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Белнейски 2 – няма нова информация за изчезналата Деси

03.22.2011 · Posted in Новини
Скриха предполагаемия убиец или сутеньор Дари Усмивката в София, във Видин искали да го линчуват

Скриха предполагаемия убиец или сутеньор Дари Усмивката в София, във Видин искали да го линчуват

Скриха предполагаемия убиец или сутеньор Дари Усмивката в София, във Видин искали да го линчуват

Син на бивша съдийка и настояща адвокатка, издирван за изчезването на 17-годишно момиче от Видин, е в ареста на националното следствие. Разследващите не смеели да го преместят в крайдунавския град, където тече подновеното разследване по случая, защото вече имало индикации, че предполагаемият убиец ще бъде линчуван.

Божидар Пеков, по-известен сред съгражданите си като Дари Усмивката, е бил случайно нацелен от софийски ченгета, които се допитали какво да го правят и получили указания от водещия следовател, че Пеков трябва да бъде откаран със специален конвой до ареста на «Г. М. Димитров”.

Осем години делят предполагаемия убиец от престъплението, за което го обвиняват. На 21 срещу 22 юли 2002 г. ученичката от СОУ «Цар Симеон Велики” във Видин Деси, която тогава е на 17, изчезва безследно. На следващия ден тя е трябвало да замине с резервиран билет за Германия. Но вместо това потъва в неизвестност и никой не знае подробности за местонахождението и съдбата й. Преди изчезването си девойката е взела от село Сланотрън всичките бижута на майка си, които са били съхранявани там от нейните баба и дядо, за да й ги отнесе и предаде, като се видят.

Разследването търпи преврати, а видинчани са убедени, че постът на съдия на Мира Пекова, майката на основния заподозрян – Дари Усмивката, е оказал силно влияние върху събирането на доказателствения материал. След дълго ходене по мъките майката на изчезналото момиче Анжела Маринова, която работи в Италия, успява да предизвика възобновяване на разследването, което е разпоредено лично от главния прокурор Борис Велчев на Софийската градска прокуратура и разпределено на спецотдела в Националната следствена служба. След първоначално проведения разпит по възобновеното дело обаче Дари Усмивката се скатава и се налага да бъде пуснат за национално издирване. Това продължава до 14 март, когато го задържат, този път за постоянно, с мотива, че възпрепятства разследването.

Досега събраните доказателства сочат, че това дело може да се превърне в римейк на случая «Белнейски”. Неслучайно точно това е наименованието, с което става известно разследването за изчезването на Деси – като «Белнейски 2”. Основната хипотеза е, че Деси е утрепана от Усмивката. На второ място разследващите разработват и версия, че тя е изведена от страната, като е станала жертва на трафик на млади момичета по международен канал.

Последният, който със сигурност е виждал Деси е Дари Усмивката. Това е станало малко след 1 полунощ, когато двамата са се срещали в центъра на Видин. Проверката през мобилния оператор е показала, че двамата са телефонирали от едно място на свои близки по това време. Деси е звъняла на свой братовчед, с когото е щяла да пътува на следващия ден, а Усмивката – първо на своя приятелка, а после и на неизвестно лице. Второто му реализирано обаждане е отново от центъра на Видин към 4.20 часа. По време на разпитите, на които бил придружаван от своята майка, обаче заподозреният за изчезването на девойката твърдял упорито, че се е прибрал право у дома си и към 2 през нощта вече бил положил кокалите си в леглото. По-първо пък той твърдял, че не се е виждал с Деси от поне десетина дни, тъй като били скарани с нея. Разследването установява и други несъстоятелни и разминаващи се тези в твърденията на предполагаемия убиец. По съвет на майка си, вероятно, той обаче отказвал да застане пред детектора на лъжата.

Нямал отговори и за други факти, установени при разследването, като това, че се е опитвал да разпродаде вещи на изчезналата Деси, сред които мобилният й телефон и златните накити на майка й, непосредствено след изчезването й. Златар е разпознал по снимка уличения приятел на Деси, който е носил бижутата при него, за да им даде оценка. Разследването е установило, че в жилището, където е живеела Деси не е прониквано с взлом. Освен златните накити и мобилния телефон на девойката, за които е установено, че са били у Дари Усмивката, изчезнал още е бил и сакът на нейния братовчед Иво, на когото се е опитала да звънне безрезултатно във фаталната за нея вечер.

Името на Усмивката се свързва с канал за жрици по трасето Чехия, Франция и Испания. Една от предполагаемите версии разследва точно тази посока за евентуалното извеждане на момичето зад граница. Известно е, че Дари Усмивката е пътувал нееднократно до Испания и това даже е служило като мотив за отлагане на разпити във връзка с воденото разследване за изчезването на Деси. Има обаче и хора, които смятат, че при тази версия следите на изчезналото момиче все щяха да се появят някъде. Най-тежкото предположение е, че момичето е убито в момент на афект и отдавна гние в гроба. Въпреки това близките й не спират да се надяват, че ще разберат истината.

Камен Димов

dir.bg


One Response to “Белнейски 2 – няма нова информация за изчезналата Деси”

  1. Asen Prodanov, Burgas казва:

    Повече от ясно е, че 17-годишната Десислава е убита от Божидар Пеков – Дари усмивката. Но едва ли в скоро време усмивката ще изчезне от мутрата му. В днешно време минават години в излишни формалности и непрестанни опити да се оневини заподозрения и избегне възмездието. Докато най-накрая, в един далечен ден, когато историята е полузабравена от всички, съдът снизходително постанови условна или друга символична присъда, за да замаже случая. Псевдоправосъдието ни стана печално известно в цяла Европа, та дори и по-надалеч, че толерира престъпниците. Публична тайна е, че по конспиративните канали между адвокати и корумпираните магистрати текат много пари за откупуването на възможно най-леки присъди. Няма справедливост за жертви и потърпевши в България! Този порочен процес е дотолкова легализиран у нас, че едва ли не се счита тук за нещо съвсем нормално. Затова е толкова близка и неделима връзката между известните с делата си адвокати и големите престъпници и мафиоти. За тях това е част от бизнес-контактите. И едните и другите се хранят с кървавите пари от престъпленията. Адвокатите Илиян Василев и Марин Марковски са фаворитите на престъпния свят и техни скъпоплатени ангели-спасители. Затова е безумие да чакате справедливост от българското правосъдие. Възмездие тук можете да получите единствено ако сами раздадете справедливост!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.