Блогът на Видин Онлайн Блогът на Видин Онлайн

Атентата

04.19.2014 · Posted in Без категория

Рано сабален, Гешко требваше да тръга за работа и бръкаше по джебавете да види бележките с фирмите от коя требваше да вземе 10 15% поди масата и що да види. До ньегавеа вратник на комшията караконяка е изтекло маслото и он щел да се лизне и да си падне на врато.  Но бръже му мина блестяща идея в далавераджйиската междуушна кухина  и веднъга извади мобифоня марка Vertu купен от съботнеа пазар до стадиона и набра неговия учител Пацо Гръци.
- Ало Пацо щеш ли да раздвижиме малко тия гражданье с  неколко гръмки новини.
-Ало Геше паце к’ви новини в 06:00 сабален бе жено чичилска.
- Сакаш ли да инсценираме Атентат. На Форда на брачеда са му изтекли водите а  нали знаааш  форд и циганин зимата не работат та да напишеме у интерната, че са сакале да експлоадирам като на баба ти Перка лютицата у магазата.
-  Ах ти жено пупава. Веднъга са обади на оня зализания да пише у сайта че работата е на революция. Обади се и у меверето да пратят милиционере да разследват случая. А ти иди у мазето и вземи един буркан от компръц и го напълни с оня бливоч, тури един скинат чарап и го остави поди колата.  Ония балами и без тава верват у сека една дума.
- Благодарим ти язе за ценните съвете Пацо Гръци.  А я че звъннем на Пръвинкя Синята да раздуха на всички че сакат да ме уморат а язе съм най-чесния … ги не е срам.

- Ало Пръвиньке веднъга пиши следното: Туриа бобмба поди колата на кмета. А я знам кой е турил тоа коктейл Молотов.
- Ало Молотов ли търсите – не чу Пръвинкя
- Алооо стрино чуаш ли ти кво ти каам я?
-Тина ли? на телефоня не  е Тина неа и Молотов  - сопваше се Пръвинкя
- Алооо Пръвинкье че земеш кръпелете по гърбината отпуши тия  пеленгаторе най-после – ядосваше се Гешо
- Кой кърпи. Аз не шия а  пиша и се казвам Пръвинкя а не Тина или Молотов. – обясняваше се баба ви Пръвинкя и се сещаше за един млад жребец от село Градсковски колиби коги от текеесето ги беа изпратили да берат домати през 1961 ма он се не кааше Молотов а Лападатов…
- Пръвинкье пиши кво  знааш но сакам да има текст у вестника и да вмъкнеш думите: умиранье, огин, бомба, молотов, коктейли, милиция, влачене на чирва, гледане на цвекье от къде кореньете оти следващия път нема да ви дам четиресе иляди лева да отрязвате дейностите на общината.

09:00 новината се разпространи в 50- хилядния град като жълтеница в циганска маалъ.
Долетеа свет бели репортере, милиция, следователи и тн. Очите на бабичките от съседнеа блок гледаха към двора на кмета. В целия тоа сеир беха и двамата квартални състезатели по пиене на литър бел отел на екс Крум шогъра и Вътко цепленката. Цъкаха с език и спореа помежду си койо е изтекло първо на форда дали е антифриза или маслото но така и не се разбраха.

Гешо беше наобиколен от двама честни и безпристрастни журналисти разтревожени че не дай си боже се случи нещо с ньего и спре кранчето че пропаднат като мъ,а из чворовита  пейка, мъ.а из крачол и все от тоя род.
Кмета държеше пламенна реч и обясневаше как алтавеа бомбаджия забраил да запали чарапа-фитил и така нищо не се случило иначе щяло да има експлозеа чак до космоса.

Следва продължение…


3 Responses to “Атентата”

  1. LEVSKI казва:

    Браво на автора.Истина е това.Пръвка е тази от в.Стандарт,или греша? :v

  2. LEVSKI казва:

    Забрави да кажа.Кметчо,айдук чичилски ти си клес.И Ценов не краднеше колко теб бе изрод.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.